keisrijärgne paranemine 23.02.08 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle on kaksikraseduse pärast tehtud keiser. Paraku tundub mulle, et paranemine kuidagi aeglane. Kuigi on möödas üle kuu, veritseb ikka aeg-ajalt ja ka veri on heleroosa. Samuti on köhides kõhust veel üsna valus. Ehk ongi kõik veel loomulik ega tegemist ei ole mingi tüsistusega? või peaksin juba muretsema? Arsti juurde kontrollile õnnestus aeg ka alles aprilliks saada.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Keiserlõikega sünnitus on patoloogiline sünnitus ja vajab rohkem tähelepanu.
Sünnitusjärgne veritsus ehk lohhia-voolus võib kesta kuni 2 kuud (6.-8.nädalat).
Operatsioonijärgsed valud võivad kesta mõne kuu ja tunda anda hiljemgi.
Soovitused:
-pöörduge oma perearstile, kirjeldage oma kaebusi, kindlasti kontrollib perearst Teil haava, üldanalüüsid, vererõhu
-kuni 42 päeva ehk 6 nädalat peale sünnitust olete sünnitusjärgne patsient ning saate pöörduda samasse asutusse, kus olite rasedana arvel kasvõi rasedate päeval; võtke kaasa perearstilt analüüside koopiad
-kiiresti peaksite pöörduma valvegünekoloogile, kui Teil on palavik üle 38,5, ravile allumatu alakõhuvalu või günekoloogiline verejooks-see on 1 side või 1 tampoon tunnis
-helistage korduvalt registratuuri, kui keegi aja ära ütleb, saate varem
-võite kasutada apteegi käsimüügi valuvaigisteid, n. Paracetamoli
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: