tsüklihäire 01.10.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

tere!
septembris jäi mul ära menstruatsioon. nüüd olen mures.viimane vahekord oli päris augusti alguses (kaitstud), ning augusti lõpus toimus ka menstruatsioon, kuid lühem kui tavaliselt ja ka verevaesem. tegin rasedustesti eile hommikul, ning see oli negatiivne. käisin ka naistearstil täna, kus tehti ultraheli, ning arst ütles, et emaka limaskest on juba nii paks, et peaks menstruatsioon olema. kas sellise ultraheli käigus oleks näha ka rasedus??? sest tahaksin olla 100% kindel, et tegu ikka pole rasedusega. sagenenud on ka urineerimine.
arst kirjutas mulle duphastoni tabletid, mida võtma hakkan, et menstruatsioon algaks.
Oskate teie pakkuda, millest võib tuleneda, et emaka limaskest on küll paks, aga päevad ei alga? ja kas ultrahelis oleks rasedus näha olnud, sest nüüdseks on ju võimalikust viljastumisest juba pea 2 kuud? varem rase pole olnud.
Kui menstruaalvere hulgas ilmneb tumedamaid klompe, kas see on põhjus muretsemiseks?
Loodan, et leiate aega kõikidele küsimustele vastamiseks! aitäh! neiu23

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Neiu 23!
Kui on juba m tsükli 36. päev või rohkem ja rasedustest hommikusest uriinist on negatiivne, siis on suure tõenäosusega tegemist menstruaaltsükli häirega, mida Teil praegu ka T.Duphaston ´iga ravitakse.
Günekoloogilise ultraheliuuringuga on lootepõis jälgitav alates ~5 nädalast, rasedus on kinnitatud, kui on näha loode ja loote südamelöögid, see on ~6.-7. nädalast.
1. Emaka limaskest on paks menstruaaltsükli häire tõttu ehk II faasi puudulikkuse tõttu ehk kollakeha hormooni puudulikkuse tõttu.
Kui peale ravi algab normaalne menstruatsioon, siis on välistatud emaka limaskesta patoloogiline paksenemine ehk hüperplaasia, peetunud rasedus jm. raseduspatoloogia.
2. 1. raseduse tunnus on menstruatsiooni peetus, 2. tunnus positiivne rasedustest, siis alles on lootepõis jälgitav günekoloogilisel ultraheliuuringul.
Kui arstil tekib diagnostilisi kahtlusi, saab arst määrata hormoonuuringu veeniverest.
3. Enne, kui ei ole saabunud normaalne menstruatsioon, siis võib olla ka kahtlus peetunud rasedusele.
Kui Te ei soovi rasestuda, siis alustage normaalse menstruatsiooni 1. päevast antibeebipillide tarvitamist. Kui soovite rasestuda, siis ostke apteegist ovulatsioonitestid ja tehke neid õpetuse järgi.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt, kell 15.51

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

SOS pill ja tsüklihäire

Tsükkel 24-25 päeva, kestvus 3-4 päeva
10. augustil algas tsükkel.
18. augustil võtsin Escapelle (kaasnes iiveldus, kehatemperatuuri tõus)
2-3. september nagu oleks päevad aga vereeritus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, nende tablettide võtmise järgselt võibki tsükkel häiruda. Seega tsüklihäire on üsna tavaline. Menstruatsioon võib tulla natuke varem ja vahepeal on määrimist. Kindlasti peate olema kaitsutud vahekorras, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: