menstruatsioon 25.09.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

tere!

mul on veninud menstruaaltsükkel juba üle 36 päeva, kuid raseduse ma välistan, sest olin viimati vahekorras (kasutades kondoomi) augusti alguses, ning augusti lõpus oli ka menstruatsioon. Nüüd olen läbi teinud 2 nädalase antibiootikumide kuuri, kuna mul oli perioraalne dermatiit. kas on võimalik, et antibiootikumidel on mõju menstruaaltsüklile ning äkki seetõttu pole see veel alanud? eelmised korrad on kõik käinud korrapäraselt.
Ja milline halb mõju võib veel olla antibiootikumidel? ning kuidas käituda pärast kuuri lõppu?
tänan, neiu 23

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Neiu!
Kui menstruatsioon pole tulnud 36. päevaks, siis tuleb teha hommikusest uriinist rasedustest ja mõlemi tulemuse korral broneerida aeg naistearstile.
Kui rasedustest on negatiivne, siis on tegemist menstruaaltsükli häirega, mis sünnitamata naistel vajaks ravi.
Kui soovite rasedusest hoiduda on parimaks lahenduseks antibeebipillid, mida saaks ordineerida peale uuringuid (ja ravi).
Antibiootikumide ravi ajal kasutage rohkelt maitsestamata jogurtit ja happepiima tooteid, kuna antibiootikumid hävitavad ka nn. "head bakterid".
Broneerige aeg naistearstile probleemi selgitamiseks ja nõustamiseks soovimatust rasedusest hoidumise kaasaegsete meetodite suhtes.
G.Litter, www.naistearst.ee, Pirirtalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

menstruatsioon pärast operatsiooni

Tere! 21.03 toimus lap. Op kuna tekkis emakaväline rasedus munajuhas ning parempoolne munajuha eemaldati. Kas sellise operatsiooni käigus võib menstruatsioon edasi lükkuda või ka vahele jääda?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kuna teil oli emakaväline rasedus, siis menstruatsioon võiks tulla 4-5 nädala möödudes operatsioonist. Samas võib olla ka varem, oleneb raseduse suurusest. Igal juhul esilgu organism taastub ka hormonaalselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: