diane35 jäi vahele 29.07.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 26 aastane naisterahvas ja võtan juba pikemaid aastaid rasestumisvastaseid tablette. Sünnitanud ei ole. Hetkel Diane35. Nüüd aga juhtus, et viimasel tbl-i võtmise nädalal jäi kaks tabletti vahele ja sai ka vahekorras oldud. Kui suur on tõenäosus, et võisin nüüd rasestuda? Mida edasi teha?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
1. Kindlasti jätke meelde ja kirjutage üles kuu ja aasta, millal alustasite antibeebipillide tarvitamist Diane 35.
2. Iga 4-5 aasta järel tuleb näidustus üle vaadata: mõõta vererõhk, jälgida tervislikku seisundit kaasuvate haiguste suhtes, mõelda, kas antud kõrge tasemega antibeebipill on ikka hetkel parim jm.
3. Kui unustate 1-2 tabletti, siis tuleks koheselt, kui meelde tuleb võtta 1 tablett ja jätkata edasi skeemi 21+7 järgi. Õige oleks olnud kasutada alates unustamisest lisaks kondoomi.
4. Kui 7 tabletivaba päeva ajal ei alga menstruatsioonitaoline vereeritus, siis enne uue tabletilehe alustamist tuleb teha hommikusest uriinist rasedustest.
5. Rasestumise võimalus on kaduvväike, sest kõik need antibeebipillide tarvitamise aastad on olnud anovulatsioonid-ovulatsioone pole toimunud. On vähe tõenäoline, et kohe tekib ovulatsioon, kui 2 pilli ära jätta. Samas pole see ka ilmvõimatu.
Vaid aeg näitab, kuidas füsioloogia on toiminud.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Pillivabal nädalal rasedaks kui uue pakiga ei alusta

Tere

Lõpetasin pillide (Diane35) tarvitamise. Pillivabal nädalal tekkis veritsus tavapäraselt neljandal pillivabal päeval. Vahekorras olin kaks päeva ennem veritsuse tekkimist. Uue pakiga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega rasedus tekkis ikkagi peale veritsust, aga absoluutselt väita muidugi ei saa. Kuna paar päeva siia-sinna ei ole võimalik täpset rasestumise kuupäeva siiski öelda. Rasestumine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: