beebipillid 25.06.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

tere! kui hakkan kasutama pille, kas need mõjuvad rasetumisvastaselt siis juba esimesest tabletist? ja kui kindel nende peale saab olla, et kas pille korrektselt kasutades on mingi võimalus rasestumiseks?
Küsimus ka bikiinipiirkonna kreemide kohta. kas teie naistearstina oskate mõnda soovitada karvade eemaldamiseks? raseerimine on lihtsalt liiga valus :( tänan!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui alustate tsükli esimeset päevast pillide võtmist ja võtate skeemi järgi ning ühtegi korda vahele ei jäta, siis on selline meetod kindel. Võib juhtuda, et näiteks oksendate haiguse tõttu, siis jääb ju seekord vahel, siis kaitse pole täielik. Bikiinipiirkonna raseerimise kohta niipalju, et osad naised ei saagi üldse ise raseerida, tekib lõõve. Sel juhul sooviktaks kasutada spetsiaalset bikiinipiirkonna vahatamist. Tehakse seda spets. salongides ja püsiv tulemus on vähemalt üks kuu. Kui teete ise, siis kasutada selleks ettenähtud zeletitera(nt Venus jt) ja kindlasti enne panna kreem(nende valik on suur). Spets vahendiga tehes pole küll valus. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Beebipillid ja SOS-pill

Neiul selgus, et beebipillid on vastunàidustatud, kuna need tekitasid talle trombi. Kui beebipillid on vastunäidustatud, kas siis ka SOS-pilli ei tohi võtta?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et küsite

Kui on anamneesis tromboosid või on risk trombooside tekkeks, siis on vastunäidustatud kombineeritud antibeebipillid, EVRA plaastrid ja NuvaRing.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: