dalacin vaginal ovule kuulid 15.01.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

tere.kasutasin tupekuule kuna oli probleeme valgevoolusega.hiljem avastasin,et olen rase.kuigi rasedus oli vaga algeline kas paar paeva voi maksimun nadal,arst ytleb et vaga ohtlik lootele.palun kas te voiksite oelda kui ohtlik see tapselt on voi mingi hetkeline ohtlik perjood kas ka tulevikus on see lapsele kuidagi ohtlik voi pean tegema abordi.kuigi see oleks tosiselt viimane asi mida sooviksin.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Ravimi infosse on kirjutatud: ei soovitata kasutada raseduse esimese trimestri vältel (kuni 12. nädalat) kuna selle perioodi kohta puuduvad adekvaatsed ja kontrollitud uuringud. Arst peaks alati hindama kasu ja kahju suhet.
Kliinilistes uuringutes, mis teostati raseduse teisel trimestril Dalacin vaginaaloovulitega ja ja raseduse teise ja kolmanda trimestri vältel süsteemselt manustatud klindamütsiinfosfaadiga, ei leitud ravimi seost väärarengute tekkega.
Nii, et tupekuulike ei põhjusta väärarenguid. Haigus, mida põdesite ja haigust tekitavad bakterid on tunduvalt kahjulikumad ja võivad põhjustada raseduse iseeneslikku katkemist.
Meditsiinilist näidustust raseduse katkestamiseks ei ole.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Nolicin raseduse alguses

Tere!
Probleem on selles, et juba ligi aasta on kestnud põiepõletikud. Seekord tehti külv ja määrati välja Nolicin 400mg. Alustasin rohu võtmist (02.10). Täna (06.10) sain teada, et olen rase. Enne ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Nolicin ei ole soovitav raseduse ajal, samas kui te võtsite mõned päevad ,siis sellest ka midagi paha ole. Seda preparaaati kirjutatakse raseduse ajal kui midagi muud ei sobi ja ravi on vajalik. ...

Loe edasi

Dalacin/klotrimazol ja rasedus

Tere!
Planeerin rasedust. Käisin igaks juhuks enne naistearsti juures ja ta leidis vist mingi häda (kuna ta eesti keelt eriti ei oska, siis ma ei saanud aru, mis häda see on) ja kirjutas Dalacin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Peale ravi võite kohe mõelda rasestumisele. Nendel preparaatixel pole kahjulikku mõju rasedusele. Dr Kadastik

Loe edasi

Rasedaks jääda...

Pöördun murega Teie poole. Olen 35.aastane ja sünnitanud ennem pole, ka aborte pole teinud. Viimased 8 aastat võtsin Celest´it ja alates juunist lõpetasin võtmise. Olen üritanud rasedaks jääda, aga pole ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Paar peaks soovi korral jääma lapseootele aasta jooksul. Et olete 35 võiksite pöörduda naistearsti poole uuringuteks ka varem. Põhjus, miks rasestumist ei toimu võib olla nii naise kui mehepoolne. ...

Loe edasi

Dalacin oovulid

Tere! Mind huvitab kui kaua peale Dalacin oovulite (3 tk) kasutamist ei ole soovitav rasestuda? Lugupidamisega Terje

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasestuda võite kohe. Mingit vahet ei pea tegema.Dr.Kadastik

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Tere!



Kuidas suhtute käsimüügis olevasse rasestumisvastasesse vahendisse Pharmatex (kuulid, kreem)?



Ette tänades Inga

Vastas dr Aire Sekavin

Kallis Inga.

Pharmatex´i efektiisus on umbes 60-70 %. Seetõttu soovituslikult võiksid kasutada seda daamid, kes on jõudnud 40 aastatesse (kelle fertiilsus on juba langenud). Kui olete noorem, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: