Rasestumine 17.04.06 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 24 a., rasestumisvastaseid tablette kasutasin 5 a kuni augustini 2005. Rasestunud aga siiani ei ole, kuigi elame regulaarset suguelu ning oleme üritanud kindlasti vahekorras olla ka oletataval ov- ajal. Viimane kuu kasutasin ov-teste, kaks enam-vähem ühe tugevusega triipu sain kätte tsükli 11. päeval, kuid päevad algasid alles 29. päeval (tavaliselt tsükkel 26 päeva). Kas liiga pikk tsükli teine pool võib olla takistuseks rasestumisel? Mulle on tehtud põletikuanalüüsid, mis on korras, kuid edasiste uuringutega soovitati oodata sügiseni. Kas oleks põhjendatud siiski uh ning hormoonide määramine? Lisan veel, et päevade eel on kerged kõhuvalud umbes 5 päeva ning päevad algavad tugeva valuga. Kas on äkki põhjust kahtlustada endometrioosi?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere
Tsükli teise faasi pikkus ei näita alati, kas on tegemist kollaskeha puudulikkusega või mitte. Tavapäraselt on küll lühikese teise faasi korral sagedasti tegemist kollaskeha puudulikkusega.
Soovitan teha mehe sperma analüüsi, põhjus ei pruugi ju olla üldse Teis.
Kui Teil on regulaarne tsükkel, esinevad ovulatsioonid, siis hormoonanalüüsid ei ole kohe vajalikud, ultraheli uuringu soovitan siiski teha (kuigi vägagi sageli ei ole ultraheli uuringul võimalik lastetuse põhjust selgitada). Teie valude iseloom menstruatsiooni eelselt ja ajal võib viidata endometrioosile. Kui mehe spermaanalüüs on korras, võiksite kaaluda laparoskoopilse operatsiooni vajaduse üle.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Kuna rasestusin

Tere!
Mul olid viimane menstruatsioon 07.02-13.02.
Täna 14.03 päevad alanud ei ole. Tegin rasesustesti mis osutus positiivseks. Küsimua oleks kas rasestumine toimus veebruari kuu jooksul või ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui teie viimane menses oli tavaverega, siis ilmselt rasestusite ikka veebruari II pooles, kui viimane menses oli vähema verega või oli tavapärasest teistmoodi, siis võis rasestumine toimuda ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: