Rasestumine 17.04.06 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 24 a., rasestumisvastaseid tablette kasutasin 5 a kuni augustini 2005. Rasestunud aga siiani ei ole, kuigi elame regulaarset suguelu ning oleme üritanud kindlasti vahekorras olla ka oletataval ov- ajal. Viimane kuu kasutasin ov-teste, kaks enam-vähem ühe tugevusega triipu sain kätte tsükli 11. päeval, kuid päevad algasid alles 29. päeval (tavaliselt tsükkel 26 päeva). Kas liiga pikk tsükli teine pool võib olla takistuseks rasestumisel? Mulle on tehtud põletikuanalüüsid, mis on korras, kuid edasiste uuringutega soovitati oodata sügiseni. Kas oleks põhjendatud siiski uh ning hormoonide määramine? Lisan veel, et päevade eel on kerged kõhuvalud umbes 5 päeva ning päevad algavad tugeva valuga. Kas on äkki põhjust kahtlustada endometrioosi?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere
Tsükli teise faasi pikkus ei näita alati, kas on tegemist kollaskeha puudulikkusega või mitte. Tavapäraselt on küll lühikese teise faasi korral sagedasti tegemist kollaskeha puudulikkusega.
Soovitan teha mehe sperma analüüsi, põhjus ei pruugi ju olla üldse Teis.
Kui Teil on regulaarne tsükkel, esinevad ovulatsioonid, siis hormoonanalüüsid ei ole kohe vajalikud, ultraheli uuringu soovitan siiski teha (kuigi vägagi sageli ei ole ultraheli uuringul võimalik lastetuse põhjust selgitada). Teie valude iseloom menstruatsiooni eelselt ja ajal võib viidata endometrioosile. Kui mehe spermaanalüüs on korras, võiksite kaaluda laparoskoopilse operatsiooni vajaduse üle.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: