Kõht tõmbub kõvaks! 24.10.01 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Olen 24-nädalat rase (eelmine rasedus katkes teisel kuul 2000 a. veebruaris) ning viimasel kahel nädalal tõmbub mu kõht kõvaks. Ei ole täheldanud, et kontraktsioonid oleksid seotud kehalise aktiivsusega. Vahest küll treppidest käies. Ujumas käin aga endiselt ja seal pole mu kõht kunagi kõvaks tõmbunud. Viimastel päevadel tõmbub kõht kõvaks ka ärgates voodis olles. Kokkutõmme vältab mõnikümmend sekundit ja pole valulik. Kokkutõmbed on ebaregulaarsed. Mõnel päeval on kontraktsioone enam, tavaliselt umbes 5-8 korda päevas. Olen tarvitanud nüüd neljal päeval No-Spad 3x päevas. Võib olla pisut harvemaks on kokkutõmbed jäänud. Muretsen hirmsasti, sest üks arst on väitnud, et kokkutõmbed võivad üle minna enneaegseks sünnituseks. Üks teine arst väitis, et mõningad kokkutõmbed on loomulikud ja pole põhjust muretsemiseks. Selline vastuoluline info vaid süvendab ärevust. Palun andke nõu, milliseid uuringuid peaksin tegema ja kuidas end hoidma, millega ravima. Kas rasedate vesivõimlemises võin edasi käia?

Suured tänud!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Emaka kokkutõmbed 5-8 korda päeva jooksul on pisut palju. Peaks tegema ultraheli uuringu ja kontrollima teie emakkaela seisundit. Vesivõimlemine on lubatud, samas peaksite hoiduma pingutustest ja ka sugueluga peaks olema ettevaatlik.. Nospa tabletid on head. Mõnedel naistel on emakas tundlikkum ja naised tajuvad kontraktsioone enam. Kui günekoloog ütleb, et kõikm on korras, siis pole muretsemiseks põhjust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: