pikaleveninud menstruatsioon 19.09.05 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Loodan, et saate mind minu mures aidata ja mulle nõu anda. Nimelt olen 24 aastane ja alustasin 21 päeva tagasi Loette beebipilide võtmist. Enda arvates alustasin pillide võtmist menstruatsiooni esimesel päeval, nagu peab, aga tagantjärele pole ma päris kindel kas tegu oligi menstruatsiooniga... aeg oli õige, kuid vähene vereeritus kestis üksnes 2 päeva...tavaliselt on mul vereeritus 5-7 päeva. Esimene kaitsmata vahekord oli 2. tableti võtmise päeval. Nüüd 11 päeva tagasi algas mul ootmatult uuesti menstruatsioon ja kestab siiamaani so siis juba 11 päeva...vereeritus on olnud ühtlane ja keskmine, aga viimastel päevadel veidi suurenenud. Tavaliselt on mul esimesel päeval olnud vähene eritus, siis paar päeva tugev ja siis vaikselt vaibunud. Kas mul on põhjust muretsemiseks või on pikem menstruatsiooniperiood teinekord normaalne? Kas ei või äkki tegemist olla iseeneseliku raseduse katkemisega vms, sest äkki ei alustanud ma pillide võtmist õigel päeval ja võisin rasestuda. Võtnud olen pille korralikult, vahele ei ole jätnud. või on tegemist pillide esialgse mõjuga vms? pärast pillide võtmise alustamist olen tundnud mõningaid meeleoluhäireid ja on ka tunne, et rinnad on vist veidi suurenenud...muid muutusi märganud ei ole...ka meeleolumuutused tunduvad nüüd olevat vaibunud. Valusid kusagil ei ole olnud, ainult imelik järsult tekkinud väike palavik paaril korral. Kas oskate mulle nõu anda, mis minuga toimub ja kas peaksin muretsema. Olen tänulik väiksemagi nõuande eest!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Kui menstruatsioon algas Teie arvates õigel ajal, ei olnud tavapärasest pikem m.tsükkel, siis tegite õigesti, et alustasite antibeebipillide võtmist alates menstruatsiooni 1.päevast. Kõigil antibeebipillidel on toime, mille tõttu menstruatsioonitaoline vereeritus on lühem ja väiksema vere hulgaga.
Arukas oleks siiski teha rasedustest hommikusest uriinist enne uue tabletilehe alustamist. Kui rasedustest on negatiivne, jätkake Loette võtmise skeemi 28+28 järgi. Kui veritsus püsib ka 3. ja isegi 4. tabletilehe ajal, tuleb kaaluda tablettide vahetust, kuid siis ainult kõrgema hormoonsisalduse suhtes.
Kehatemperatuur tõuseb antibeebipillidega kuni 37,5, mis on normaalne kollakeha hormooni toime temperatuurikeskusele. Ka raseduse ajal on samuti.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: