pillide pikaajaline kasutamine 22.08.05 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

ka pillide pikaajaline kasutamine võib olla tervisele ohtlik?
kui kaua on liiga kaua pillide kasutamine, kuskil mitu aastat umbes?
mis võivad olla pillide pikaajalise kasutamise tagajärjed?
pillidega saab muuta oma menstruatsiooni tsüklit aga kas see võib olla tervisele kahjulik, kui tihti on liiha tihti selle muutmiseks?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Kaasajal kasutatavad pillid ei ole tervel naisel tervisele ohtlikud. On rida seisundeid ja haigusi mille korral pillide kasutamine võib olla ohtlik (näiteks hüübivussüsteemi haigused, kõrgvererõhutõbi jne). Seetõttu enne pillide kasutama hakkamist ongi vajalik nõustamine (Teie haigused, eelnevad rasedused, perekondlik anamnees). Terve naine, kes külastab korra aastas naistearsti võib kasutada pille nii kaua kui ta soovib, vajadusel kuni menopausini. Uuringud on näidanud , et ka pillide vahedeta kasutamine (mitu tabletilehte järjest ilma vahedeta) ei põhjusta naise tervisele kahju. Kui vajate tsükli nihutamist võite seda teha. Tervisele kahjulik see ei ole, küll on soovitav , et kahe veritsuse vahe oleks vähemalt 21 päeva. Küll tuleb sellisel juhul olla hoolikas oma tablettide lugemise ja meelespidamisega. Seetõttu on soovitav alustada uue tsükli korral uue terve tabletilehega, pooleliolev pillileht jätta endale tagavaraks, juhuks kui peaks olema uuesti vajalik tsüklit nihutada. Mure võib tekkida sellest, et naine kes kasutab aastaid pille lükkab niimoodi edasi ka oma lapsesaamisaega. 35 aastane naine aga rasestub kindlasti halvemini kui 20 aastane.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: