rasedus ja ravimid 26.03.05 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Alates jaanuari kuust on vaevanud õrnad pisted ja valuhood paremal alakõhus. Eriti, kui teen midagi kükkisasendis või muidu pingutan. Asjade tõstmisel on tekkinud tunne, et kohe rebeneb midagi. Pöördusin naistearsti poole 1. märtsil. Viimane menses oli 19-23. veebruaril. Arst kirjutas Doxycyclini meile abikaasaga mõlemale, kuna oli tupepõletik. Emakas tundus ka liiga suur ja seepärast andis saatekirja ultrahelisse. Ultraheli järjekorra panin alles 23. märts- kuna olin arvestanud, et enne seda jõuab kenasti üks menses veel ära olla. Kuid menses ei ole siiamaani alanud. Käisin ikkagi ära ultrahelis. Seal öeldi, et emakas on väga kohev nagu enne algavat mensest või nagu raseduse ajal.Sõlmi ei leitud. Kuna enne seda tehtud rasedustest oli negatiivne ja viimane vahekord 25. veebruaril- olin kindel, et tegu on lihtsalt tsükklihäirega. Ultraheli igatahes veel rasedust ei näidanud.
Kuna kahtlused kogu aeg suurenesid- tegin uue rasedustesti. See oli selgelt positiivne. Kas on võimalik, et test siiski vahel valetab? Või näitab ta ka näiteks emakavälise raseduse korral pos. näitu. Rinnad on meeletult valusad ja sees on vahel täpselt selline tunne, et kohe-kohe menses algab. Paremal alakõhus on valud nõrgemad- kuigi ultrahelis oli selle poole läbivaatus lausa piin.
Kui ma nüüd tõesti olen rase- mis nähtavasti ongi nii- kui suur on tõenäosus, et antibiootikum on kahjustanud loodet. Sõin tablette 20 päeva 100 mg päevas. Olen lugenud, et kahjustab loote hambaid ja luustikku. Samuti, kas selline ravimi annus ja ravi pikkus oli normaalne.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui test on positiivne, siis see ei valeta. Kas rasedsu on emakas või väljaspool seda , ütleb kindlasti täpsemalt UH uuring. Doxycyclin on kahjustava toimega lootele. kuid kindlalt seda kas antud juhul on olnud kahjustust ei saa küll öelda. Võimalus on igal juhul olems. Günekoloogilise põletiku korral tavakuur Doxycycliniga on 5-10 päeva 2 tabletti päevas.
Need valud, mis teil olid algul võiksid olla rasedusega seotud ja seda peetakse normiks. Emakas venib ja annab sellise tunde. Ka rindade valulikkus rasedue algul on tavaline sümptom. Menstruatsiooni algamise tunne , kuid mida ei tule on ka hästi tüüpiline rasedue algul. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

rasedus ja põiepõletik

kuidas ravida põiepõletikku raseduse ajal ja millised ohud kaasnevad?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Raseduse ajal tuleb põiepõletiku diagnoos püstitada uriini analüüsiga ja uriini külviga bakteritele. Reeglina teeb uuringut teostanud labor leitud bakteritele ka tundlikkuse antibiootikumidele, ...

Loe edasi

rasedus-ravimid

Kas võib rasestuda,kui abikaasale on tehtud esperali süst?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Otsuse rasestuda ja sünnitada teete vaid Teie ise.
Küll aga oleks arukas pidada nõu mehe raviarstiga ravi suhtes jm. suhtes. Oluline on mehe diagnoos tuleviku suhtes.
Loe edasi

Rasedus ja ravimid

Tere päevast,

Mure järgmine. Võimalik, et olen esimesi päevi rase. Kahjuks jäin just peale võimalikku rasestumist angiini ja pean võtma Augumentini. Kas ravimid või haigus võib kuidagi mõjutada ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Ka rasedatel esineb haigusi, nagu angiin, pimesoole põletik, urogenitaalne klamüdioos jpm. Ravi on alati ohutum, kui ravimata jätmine. Küll aga tuleb raviarsti teavitada võimalikust ...

Loe edasi

Rasedus ja ravimid

Tere.
Kas raseduse esimesel kuul on soovitatav/ mittesoovitatav ravida ägedat tupeseenpõletikku Gyno-Pevaryliga?
Tänan.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere ! Seda preparaati soovitatakse alates teisest trimestrist.

Loe edasi

rasedus

Olen 28.a. ja rase. Raseduse vältimiseks kasutasin PHARMATEX tooteid, aga ilmselt seekord ei aidanud. Küsimus oleks, kas ravimid võisid kuidagi lootele kahjulikku mõju avaldada, olin ju vahekorras ka peale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Christyna.
Tegemist on lokaalse ravimiga, mis ei imendu ja ei avalda süsteemset toimet. Suure tõenäosusega ei avalda see ravim Teie rasedusele kahjulikku mõju.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

rasedus ja ravimid

Mul on rasedus 15 nädalat. Arst määras emakakaela põletiku raviks flagyli tupekuulid ja ütles, et need ei ole küll rasedatele soovitavad aga käskis võtta. Missugust ohtu võib see ravim lapsele kujutada ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Lapsele ei ole ohtlikud lokaalsed ravimid. Küll aga on lapsele ohtlik läbida põletikulist sünnituskanalit. Laps võib sündides saada ravimata tupest silmade põletiku jm. põletikke.
Loe edasi

Travocort ja rasedus

Tere,
kuidas mõjuvad raseduse varajases staadiumis väikestele pindadele määritavad glükokortikosteroide sisaldavad ravimid? Perearst kirjutas mulle Travocort kreemi, aga kuna planeerime last, aga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Jaana!
Kui on kaebused, on lokaalsed ravimid lubatud.
Ka rasedail ravitakse senhaigusi.
Naistearst G.Litter

Loe edasi

antidepressandid,ärevushood,rasedus.

Kas on tösi,et raseduse ajal löövad välja köik läbi põetud haigused ja hormoonid on nii sassis,et paljud asjad ei allu ravile? Mul käivad imelikud hood
lähen ülekere kuumaks, süda hakkab kloppima ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Rasedus ei ole haigus, küll aga on hormonaalne foon muutunud.
Esmaselt konsulteerige oma raviarstiga. Kui jääte hätta, siis psühhiaatriga.
Rase võib ravimeid tarvitada ...

Loe edasi

Soolenugilised ja rasedus

Millist mõju avaldavad raseduse alguses lootele soolenugilised (naaskelsabad) ning kas on ravimeid, mida raseduse ajal nendest lahtisaamiseks võib kasutada?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

On olemas spetsiaalsed ravimid ja rasedusele ei mõju need, vastupidi kui ravi ei toimu, võib laps nakatuda. Ravi kirjutab kas günekoloog või perearst (see, kelle juures arvel olete)

Loe edasi

ravimid ja rasedus

Kas teha aborti kui kasutasin köha ravimiseks antibiootikumi Doxy-M-ratiopharm100 10päeva. Arvatav rasedus sel ajal võis olla 2nädalat.

Millised mõjud sellel rohul võivad olla loote aregule ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Antud preparaat võib kahjustada loodet, kuid tõenäosus on väike. Ka abordi tegemine pole sugugi ohutu. Kui olete rasedusest huvitatud,siis saab teostada täiendavaid uuringuid väärarengute suhtes. Pöörduge ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: