Rasedusaegsed prombleemid 18.09.01 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,



Minu mure oleks järgmine. Olen 16 nädalat rase, siiani on rasedus kulgenud suhteliselt normaalselt. Viimase arsti külastuse ajal näitas UH, et emakapõhi surub loodet (UH pildil oli loote kohal suur must laik). Arst kirjutas raviks Gynipral 0,5 mg Heksoprenaliin tabletid, lisas, et kui eelmine rasedus poleks katkenud, ei oleks ta ka ravi alustanud. Põhiliseteks kaebusteks oleks: teravad valud allkõhus, vahest ka seljas, pidev oksendamine (mõni päev isegi 5 korda päevas) ja peavalud. Kas raseduse katkemine on tõenäoline ja kui ohtlik on see lootele? Kust on võimalik leida lisainformatsiooni?



Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Vajaksite siiski enam uuringuid, sest sellises raseduse suuruses oksendamine 5 korda päevas ei ole tavaline. Emaka toonuse tõus võib olla tingitud just Teie kõhulihaste pingest osendamise ajal. Gyniprali kasutamine on näidustatud tavaliselt raseduse suuremas järgus, seni soovitan kasutada No spa tablette. Kindlasti tuleks uurida, millest on tingitud Teie peavalu ja oksendamine ja siis vajadusel teha ka vastavat ravi.

Kui Teie tupeanalüüsid on korras ( põletikku emakakaelas ei ole), emakakaelas muutused puuduvad ( emakakael ei ole lühenenud või avatud), valud alakõhus ei ole regulaarsed ( neid on tunnis vähem kui 4 , või need esinevad ainult asendi muutusel või füüsilisel pingutusel) arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Mõnikord võib emakas ultraheli uuringu ajal ka kontrahheeruda, tohter näeb seda kui emaka toonuse tõusu. Kui tunnete alakõhus pinget või valusid kasutaga No spad ja ärge olge sellel päeval vahekorras.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: