raseduse kulg 13.09.01 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere, kuna mul üks rasedus katkes (peetus) varases järgus 6 nädalal, siis olen nüüd oma uue raseduse suhtes väga murelik. Päevad pidid algama 10.09, rasedustesti tegin 11.9. 12.9 mõõtsin HCG taset, mis oli 1031, täpselt 24 tundi hiljem ehk täna oli see 1657. Mis te arvate, kas rasedus areneb normaalselt või kas on ohtu emakaväliseks raseduseks. Kui veel paar päeva tagasi olid rinnad väga valusad ning kõhus oli tunda krampe ja torkeid, siis viimased kaks päeva pole midagi tunda. 24 a. neiu

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Kui HCG väärtuse tõus 48 tunni vahega tehtud on algväärtusest umbes 2 korda tõusnud, siis peaks olema tegemist normaalselt kulgeva rasedusega. Kui see väärtus ei ole sellise tõusuga, siis on võimalus kahtlustada ebanormaalset rasedust. Kas selline rasedus on emakaväline või on peetunud emakaõõnes, seda peaks kinnitama nt. sonograagfia . Normaalse raseduse algul on küllaltki tavaline kui esineb kerge raskustunne alakõhus, võivad esineda ka torkivad valud kahelpool munasarjade piirkonnas. Soovitaks teha HCH 48 tunni vahega üks kord ja peale seda pöörduge arsti poole sonograafiliseks uuringuks. Ultrahelis on nähtav lootemuna emakas kui menstruatsiooni peetust on 2-3 nädalat.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine

Tere
Juhtus nii, et rasestumise päeval tarbisime mehega alkoholi (tähistasime sünnipäeva).
Kui ohtlik see võib olla minu tulevasele lapsele? Milliseid lisauuringuid oleks vajalik seoses sellega ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Tavapärane alkohili tarbimine küll midagi paha ei tee. Sageli ju inimesd tarvitavad alkoholi tähtpäevadel ja rasetuvad mitteplaneeritult. Hiljem selgub et on rasedus. Ärge palun muretsege, muretsema ...

Loe edasi

Evra plaastrite mõju rasedusele

Millist kahju võivad tekitada rasedusele Evra plaastrid? Eelmine reede tegin rasedustesti, mis osutus positiivseks, seni aga olen kasutanud Evra plaastreid, ilmselt 6 nädalat, kui olen olnud rase. Plaastri ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pole leitud, et rasestumisvastased preparaadid mõjutaks loodet. Kui raseduse kulg siiani kõik normipärane, siis midagi tegema ei pea. ja kandke rasedust edasi. KUi tekib raseduse peetumine või muu ...

Loe edasi

Kanep ja rasedus

Mure selline, et sain äsja teada, et olen rase ja nüüd tuli välja, et mees on tarbinud regulaarselt kanepit. Kuna olen lugenud, et kanep kahjustab meestel seemnerakke, kas siis on ka oht sellel, et lapsel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui rasedasks jäite ja raseduse kulg on korras, siis ei tohiks midagi halba olla. Kindlasti peate tegema raseduse ajal kõik vajalikud skriiningud ja analüüsid. Dr kadastik

Loe edasi

müoomid ja sünnitus

Kas müoomid võivad loomuliku sünnituse järel põhjustada tavalisest suuremat või isegi ohtlikku verekaotust? Või oleks sel juhul parem keisrilõike teel sünnitada ja pärast lapse väljavõtmist eemaldada ka ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kõik oleneb sünnituse käigust. Kindlat näidustust keisrile kindlasti pole. Kui juhtub,et ikkagi tehakse keiser, siis reeglina selle opi ajal sõlmi ei eemaldata, kuna on oht verejooksule suurem. Sageli ...

Loe edasi

rasedus ja palavik

Tere

Plaanime last saada. Oletatava ovulatsiooni järgsel ajal (mõõtsin basaaltemperatuuri) jäin haigeks - palavik 38,3 ja iiveldab ning kõht oli natuke lahti. Kas see võib olla lootele ohtlik ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kõigepealt peate üldse täpsustama, kas olete rase. Kui raseduse kulg on korras, siis loote kahjustuse tõenäosus on väga väike. Raseduse alguses tehakse kõik analüüsid põletikule nii tupest kui ka ...

Loe edasi

röntgen raseduse alguses

Tere! Käisin hambaarstil (11.12) ja ta tegi hambast ka pildi. Ma ei teadnud siis veel, et rase olen. Täna hommikul (12.12) tegin rasedustesti ja see oli positiivne. Nädalaid peaks olema 5 +. Kas on põhjust ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Raseduse ajal on rõntgen vastunäidustatud. Hamba Rö on siiski ohutum kui näiteks seljast tehtud film.Nüüd tuleks rasedust jälgida. Kui kulg on korras esimesed 3 kuud, siis ei tohiks muretseda. Kindlasti ...

Loe edasi

röntgen

Alaselja röntgen sattus rasestumise esimese või teise päeva peale. Rasedus oli soovitud. Praegu on raseduse 10-s nädal, ultahelis paistab kõik korras olevat. Mure kasvab iga päevaga. Kas peaks ikkagi katkestama ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Ärge muretsege, kui raseduse kulg siiani on probleemideta, siis suure tõenäosusega sünnitate ilusa terve lapse.
Ilusat talveaega soovides Aire Sekavin

Loe edasi

spiraal ja raseduse kulg

Rasestusin spiraaliga. Olen veidi hirmul, et kuidas spiraal lapsele mõjub. Arst teavitas mind, et vahel esineb spiraaliga katkemisi. Kuid kas võib olla spiraalil mõju ka loote arengule -st.tekitada väärarenguid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Spiraal ei tekita väärarenguid. Tavaliselt jääb ta kestadeväliselt väljapoole lootepõit.
Ultraheliuuringul saab täpsustada spiraali ja lootepõie asukohta ning otsustada väljutamise ...

Loe edasi

Rasedus

Olen 34-a naine, mul on 12 a laps. Viimane menstruatsioon algas 9.12.01.

28.12.01 vigastasin suusamäel põlve (meniskivigastus, kasutasin valu leevendamiseks Fastum Geli). Enne artroskoopilist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Protsenti on raske öelda, kuid väike risk on alati olemas. Samas loote kahjustusel rasedus sageli peetub või katkeb varases järgus. Kui raseduse kulg on normis, siis peaks korras olema ja rasedust ei ...

Loe edasi

rasedus ja ravimid ja viirus

Tere,



sain äsja tead, et ootan last ja see rõõmustab kangesti, mure on aga selles, et paar nädalat tagasi tabas mind mingi viirus - külmetushaiguse tunnustega + 38kraadi palavik ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Viirus raseduse algul on küllalt ohtlik tulevasele lapsele. KUi laps nakatub sellessse, siis suur tõenäosus on see et rasedus varases järgus katkeb ise. Kui raseduse kulg on normis,siis arvata võib et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: