rasedus ja alkohol 28.05.04 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 30-aastane. Avastasin ootamatult, et ole rase. Põhimõtteliselt planeerimata rasedus, ent ilma otsese meditsiinilise näidustuseta seda katkestada ka ei tahaks. Kuna ma polnud rasedusest teadlik, siis käisin umbes 3.nädalal mitmel üritusel, kus tarvitati ka alkoholi. Mitte liiga suures koguses ja kanget alkoholi üldse mitte, ent 5-6 kl veini ikka kummagi õhtu jooksul. Mõistan, et arst ei saa anda kindlat garantiid, et laps sünnib terve. Minu küsimus on hoopis selline, et kas antud koguse alkoholi tarvitamisest tuleneda võiv risk on nii arvestatav, et rasedus katkestada või on raseduse alguses tehatavad ultraheliuuringud piisavad hindamaks lapse tervislikku seisundit. Või peaks nõudma lootevee uuringut? Ise olen olnud terve ja esimene laps on terve, praegu olen aga tõelise dilemma ees, kas rasedus säilitada või liigse riski korral katkestada.

Tänud!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere! Arvaksin, et antud kogus alkoholi ei ole põhjuseks, et peaks rasedust katkestama. Risk loote kahjustuseks on sama, mis oleks ka ilma alkoholita. Alati on võimalik kokkupuude teile teadmata infektsiooniallikaga, kromosomaalsed muutused jne. Kui on loode kahjustatud, siis suurem enamus peetub ise või rasedus katkeb iseeneslikult. Raseduse alguses ja 19.-20-ndal nädalal tehakse skriinig UH, kus diagnoositakse loote norm arengut.
Lootevee uuring vajalik sel juhul kui veeniverest teatud uuring(double test)on positiivne. Seda tehakse 15-17-ndal rasedus nädalal.
Arvaksin, et te ei pea muretsema ja jätkama oma rasedust. Lugupidamisega Ü. Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: