rasestumisvastane vahend 10.05.04 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
olen 21. aastane ja olen mitu aastat kasutanud Merciloni tablette. Mõni aeg tagasi (kaks nädalat) tehti mulle üks protseduur (ablatsioon), mille järgselt pean kaks kuud tarvitama vere hüübivust vähendavaid tablette (südameaspiriin). Kuna kontraseptiivid on aga vastupidise toimega, soovitas arst mul tromboosiohtu silmas pidades (mul tekkis ka väike veenipõletik) Merciloni tarvitamine mõneks ajaks lõpetada.
Sooviksin teada saada, kas seda võib teha päevapealt, et lihtsalt ei võta enam, või mis ma tegema pean...? Uue pakiga alustasin 6 päeva tagasi (seega on kuus tabletti võetud).
Kui ma nüüd tablettide võtmise katkestan, siis millal oleks oodata menstruatsiooni? Mul on nimel veel see mure, et 1. juunile on mul planeeritud erakorraline kurgumandlite operatsioon, mida ei tehta menstruatsiooni ajal - seepärast tahaksingi teada saada.

Vastuse eest ette tänades,
lugupidamisega,
K.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere! Reeglina soovitatakse lõpetada pillide võtmist ikka tsükliga, st. kui olete paki lõpetanud, siis uuega ei alusta. Sel juhul ka tsükkel ei muutu. Erandkorras nagu teil soovitaks lõpetada kohe, kuna arvestades teie protseduuri tõsidust ja algavat veenipõletikku, mis on ohtlik ja pille ei tohi edasi võtta.. Kuna olete võtnud uuest karbist ainult 6 tabletti, siis midagi sellest ei juhtu. Võib tekkida minimaalne veritsus peale pillide lõpetamist, mis on mööduv. Uus tsükkel algab teil umbes 4 nädala pärast tablettide lõpetamisest. Muidugi võib tekkida väike nihe, seda kindlalt öelda ei saa. Kui teil on mandlite operatsioon 1. juunil, siis tõenäosus algavaks menseseks on väike. Iseküsimus on kas teid opereeritakse kui te võtate aspiriini. Reeglina enne plaanilist opi peaks aspiriinist vaba aeg olema vähemalt 10 päeva. Seega peate oma arsti(kurguarsti) informeerima sellest , võibolla lükatakse mandlite op edasi. Tervitades Ü.Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

plaaster

Tere!

Olen 2 lapse ema ja millagi on plaanis ka kolmas laps muretseda. Hiljuti lasin eemaldada spiraali, kuna rohked vereeritused häirisid mind. Lugesin naisteajakirjast, et Eestis on olemas ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Pille.
Eestis on kasutusel rasestumisvastane plaaster EVRA. Plaaster asetatakse nahale 1 kord nädalas 3 nädala jooksul, siis tehakse 1 nädal vahet. Ravimi kõrvaltoimed ja toimed on samad, mis ...

Loe edasi

postinor - rasedustest positiivne

tere,
kuna päevad hilinesid tegin "igaks juhuks" rasedustesti.suureks ehmatuseks oli see positiivne kuigi kasutasin peale vahekorda postinori järgides täpselt kasutusjuhendit.
millised on võimalikud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Postinor ei ole kahjulik lapsele, seega rasedust katkestama ei pea. Kuna Postinor ei ole absoluutselt kindel rasestumisvastane vahend, siis rasestumine on küllalt tõenäoline. dr.Kadastik

Loe edasi

rasestumisvastane vahend

soovin teada kuhu tehakse rasestumisvastanevahend- hormoonsüst, palju see maksab ja kas see on sama tõhus kui tabletid.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui te mõtlete Depoo-Proverat, siis seda tehakse iga 3 kuu tagant tuhara lihasesse. Siiski väga noortele seda ei soovitaks, paremad on pillid. Tõhusus on sama, mis tablettidel. dr.Kadastik

Loe edasi

rasestumisvastane vahend

Mida arvate Teie sellisest rasaestumisvastasest vahendist nagu Depoprovera,vist süstitakse lihasesse ja pidavat menstruatsiooni ära kaotama.Olen 1,5a lapse ema,sünnitasin lapse keisrilõike teel.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Depoo-Provera sobib vähestele naistele, kuna võivad tekkida tsüklihäired ja võib tekkida soovimatu kaalutõus. Kui mingi muu vahend ei sobi, siis võite proovida,ehk olete 15 % sees, kellele sobib see hästi.Samas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: