vedelikukogumid lootel 09.05.04 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. Mul avasdati 26 nädalal ,et mul lootevett palju.Käisin Tartus ultrahelis 29 nädalal ja siis avastati lootel vedelikukogumid neerudes ja perikardiõõnes nähtav vedelik.Nüüd olen paanikas,et mis mõju see lootele avaldab ja kas see tähendab,et loode on haige või väärarenguga.(viimane küll ultrahelis välistati) kui kindel ma võin olla,et mul sünnib terve laps kui 23 nädalani oli kõik korras ja double test oli ka korras.?Kas ultraheliga on võimalik avastada võimalikud kromosoomihaigused ja downi sündroom?Väga paanikas emme.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Lootevee liig ei avalda otseselt lootele mingit kahjulikku mõju. Tingitud on see aga sageli (mitte küll alati) mingist põhjusest (ema suhkruhaigus, viirushaigus, loote seedetrakti või südame väärarend , südamehaigus jne). Lootevee liig ja perikardiõõnes olev vedelik võib viidata näiteks loote viirushaigusele, loote südamerikkele, loote südame juhtehäirele jne.
Ultraheliga ei ole võimalik avastada kõiki võimalikke kromosoomihaigusi, ka Downi sündroomi diagnoosi ei saa panna ultraheli leiu alusel. Suured väärarendid on ultrahelis diagnoositavad.
Kahjuks ei saa naistearst mitte kunagi , mitte kellelegi öelda 100 % täpsusega , et tal sünnib täiesti terve laps. Kindlasti vajate edasisi ja täpsustavaid uuringuid. Teie raviarst suunab Teid kindlasti kordus ultraheli uuringutele, et jälgida, kas vedelikukogumid neerudes (neeruvaagnate laienemine?) ja vedelik perikardiõõnes püsivad, samuti, et jälgida loote seisundit ja kasvu. Soovitaksin teha veeniverest analüüsid viirustele ja teistele haigustekitajatele.
Pidage nõu ka oma raviarstiga, ta on kindlasti konsulteerinud Teid uurinud ultraheli arstiga ja teab ka kõiki Teie analüüside vastuseid.
Jõudu ja edu nii Teile kui Teie lapsele soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Anti-KP a antikehad raseduse ajal

Teisel rasedusel (13 nädalal) tuvastati minu veres Anti-KPa antikehad ning öeldi, et need on ohuks lootele. Olen ise B+ verega ning isa 0+ verega.

Mis ohud lootele täpsemalt on, mida annab ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, erütrotsüütide vastased antikehad tekivad siis , kui emal ja lootel on kas erinev reesuskuuluvus(ema Rh negatiivne), mida esineb sagedamini. Harvemini tekivad antikehad kui emal ja lootel on erinev ...

Loe edasi

Loote verevool ajus

Tere

Mul on küsimus et mis on normaalne verevool ajus lootel ?
Hetkel mul mõõdeti 38.7cm/s kas see on normaalne verevool ajus lootel ?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tegelikult verevool eraldi pole üldse oluline. Hinnatakse pulsatiivsusindeksit, kuhu lisatakse erinevad näitajad ja üks nendest on verevool. Lisatakse ka raseduse suurus ja veel mitmeid erinevaid ...

Loe edasi

Keelatud ravimid raseduse alguses.

Tere! Olen sain rõõmsa uudise, et olen 7ndat nädalat rase. Mul on olnud juba mitmeid aastaid krooniline põiepõletik, mida olen püüdnud leevendada erinevate loodusravi rohtudega kui ka antibiootikumidega. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere , loomulikult oleks parem, kui e poleks neid preparaate võtnud, kuid siiski see ravi oli lühiajaline ja seega pole see raseduse katkestamise põhjus. Soovitan minna rasesusega arvele ja läbima kõik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: