polühüdramnion 27.04.04 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. Olen väga mures,sest 26 nädalal avastati mul liigveesus.Emakapõhi oli 26 nädalal 31 cm ja 29 nädalal 35.Ultrahelis küll väärarendeid,ei tuvastatud kuid siiski leiti,et loode on oma kasvus ja suuruses 2 nädalat suurem kui peaks.Samuti avastati ka see,et lootel neeruvaagnad laienenud bilateraalselt maksimaalselt 1,16cm ja neerudes veekogum ja sudames perikardiõõnes nähtav vedelik 0,6cm.Mis see tähendab ja kas see on midagi väga halba,st kas laps võib sündida südame või neeru haigusega?.Lootevete indeks on 27.Minu küsimus,et mis põhjustab liigveesust jakuidas saab vedelik südamesse koguneda.Neerudest veel saan aru aga südames vesi.?Veel tahaksin teada kui kindel ma võin olla,et mu lapsel pole downi sündroomi kui double test oli negatiivne kas esineb palju valenegatiivseid vastuseid?Oleks hea lugeda ka teie arvamust sest mitu arsti ikka mitu arsti.Kas võin oletada,et lapsega on siiski kõik korras kuna suures lootaanatoomia uh oli kõik korras .
väga mures noor emme

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Noor Emme!
Teie mure on mõistetav, kuid ideaalis oleks pidanud Teie küsimustele vastama ultraheliuuringut teostanud arst.
Emkapõhja kõrgus on tõesti suurem. Peaksite vastama järgmistele küsimustele: kas Teie viimase menstruatsiooni 1. päev on ikka õige? Kas viimane menstruatsioon oli äkki verevaesem kui tavaliselt ja Te võisite juba rase olla? Kas Teil on esinenud m. tsükli häireid eelnevalt?
Vedelikukogumid võivad olla juhuleid ja vaid ultraheli leid, kuid ka viidata põletikele jm. patoloogiale.
Liigveesus esineb mitmetel põhjustel, sagedamini rasedusega seotud haigusega vesitõbi ja preeklampsia. Vedelik võib viidata põletikele jm. haiguslikele seisunditele südames ja neerudes, aga vedelik võib ka iseenesest kaduda.
Mina ei ole kohanud DT valenegatiivseid vastuseid, kuid alati on meditsiinis kasvõi minimaalne risk.
Olete tubli, et küsite teisest arvamust, kuid soovitan siiski pöörduda korduvaks ultraheliuuringuks teisese arvamuse saamiseks uh leiu täpsustamiseks. Soovitan tippspetsialiste Tallinnas dr.širko ja Tartus dr. Ehrenberg. Helistage neile ja öelge, et mina soovitasin tippspetsialiti poole pöörduda, leppige kokku sobiv eravastuvõtu aeg.
Soovin Teile hingerahu ja energiat oma küsimustele vastuste leidmisel.
Naistearst Galina Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: