suur mure/ ravimid ja võimalik rasedus 15.12.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
probleem järgmine: võtan praegu seenevastast ravimit (Orungal), mida peaks võtma 3 kuud iga kuu esimesel nädalal. Nüüd on teise kuu teine nädal lõppemas, juhtus mens. tsükli 11. päeval kaitsmata vahekord. Tean, et ei tohiks olla kuigi suur risk rasestuda, kuid olen siiski mures. Ravimi lehel oli kirjas, et mingil juhul rasestumist lubada ei tohi tarvitamise ajal. Palun vastust: kui suur on risk rasestuda (tsükli pikkus 28-30 p) ning kas juhul, kui tõesti rasedus, on vajalik abort? St millised on mõjud lootele? Mõtlesin ka postinorile, kuid ei julgenud seda siiski võtta, kuna organism kaldub olema ülitundlik. Praegu võiksin seda siiski veel võtta, on möödas alla ühe ööpäeva. Kui kaua üldse pärast Orungali kuuri on soovitav rasestumist vältida? Kas vererõhuravim Betaloc 50 on samuti ohtlik raseduse puhul?
Väga tänan võimalikult kiire vastuse eest..

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Orungali kasutades tuleks kasutada rasestumisvastaseid vahendeid. Risk rasestuda on tõesti olemas. Kuigi 11 päev ei ole arvatavalt Teie ovulatsiooni aeg, siis arvestades, et spermatosoidide eluiga on 2-3 ööpäeva on rasestumine võimalik. Soovitan enne muretsema hakkkamist oodata ära oma menstruatsiooni aeg. Uut tabletti ei tohiks aga kindlasti enne võtta, kui olete veendunud, et ei ole rasestunud. Kui olete rasestunud pöörduge kiiresti naistearsti poole. Seda, kas sünnitada või mitte,otsustate siiski ise. Naistearst saab Teile olla toeks mõlema otsuse puhul. Kui loode on tugevalt kahjustatud , siis sageli rasedus kas katkeb ise või peetub. Vajalik on aga ultraheli uuring juba raseduse esimesel trimestril.
Betaloc on ravim, mida võimaluse korral raseduse ajal ei kasutata. Kui võimalik, asendatakse rasestumise korral ravim Labetaloliga. Vahel on aga vajalik kasutada ka Betaloci edasi. Sellisel juhul on vajalik loodet hoolikalt jälgida, kuna ravimi kasutajatel võib esineda loote kasvupeetust. Loote väärarendeid Betaloc ei põhjusta.
Rahulikku Jõuluaega soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: