kaks küsimust 19.11.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Käisin 14.nov. naistearsti juures peale seda kui olin teinud rasedustesti, mis oli positiivne.Mul olid viimased päevad 23.septembril ja vahekorras olin peale seda ainult kahel korral:29.sept. ja 11.nov.Arst suunas mu UH-le, mis näitas raseduse suuruseks 6+1 nädalat.(see oli ka 14.nov tehtud).Siit ka küsimus, et kas UH näitab raseduse suurust viljast.hetkest või viimasest menstruatsioonist?Mõlemal juhul nagu miski ei klapi.
Teine probleem on seotud sellega, et tarbisin metronidasooli tablette(2 tk päevas) ligi nädal aega alates 1.oktoobrist ning samal ajal ka metron. tupeküünlaid 10 päeva.Kas sel kõigel võib olla mingi seos sellega, et laps nii väike on?Sel ajal oleks ju pidanud rasedusnädalaid olema 7+3?Kas miskit võib ka päris valesti olla või muretsen ma liialt?

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
On võimalik, et Teil on olnud tsükli kõikumine ja olete rasestunud siiski 11 novembril. Et ultraheli uuringu täpsuseks loetakse umbes nädal, siis kui rasestumine toimus umbes 11 novembri paiku (spermatosoidi eluiga on umbes 3 ööpäeva, munaraku eluiga 24 tundi- seega on võimalik et tegelik viljastumine toimus ka alles 12 või 13.11) vastabki loode umbes 6-7 nädalat. Et kasutasite metronidazoli sellel ajal, kui Te rase ei olnud, ei tohiks lootele mõju olla. Kindlasti suunab Teie raviarst Teid veelkordsele ultraheli uuringule, et täpsustada veelkordselt raseduse suurus.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: