Raseduseaegsed seedehäired. 05.11.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Lp Ülle Kadastik,
Mul on süvenev mure seedimisega. Rasedust 8 nädalat ja juba esimestest päevadest vaevab mind kõhukinnisus ja gaasid, mis ei taha välja tulla. Kõht on lausa punnis, väliselt nagu oleks käimas 4 kuu. Vaevab ja tunne on, nagu oleks kõhus palavik, sellised pahad värinad käivad peale.Toitun tervislikult; hommikul ja õhtul klaas külma vett, päeval köömnetee ja espumisan tabletid, pudrud kliidega, keedupeet, kuivatatud ploomid ja aprikoosid. Rasvast, magusat ega soolast eriti ei söö, ka mitte liiga palju toorest köögi- ega puuvilja. Õhtuti jalutan pikalt, mul on küll istuv töö aga ikka liigutan ennast päeval ka.
03.10 käisin oma arsti juures ja sooled olid nii punnis, et isegi emakat ei olnud näha. Mida ma peaksin tegema? Kolm päeva olen espumisan tablette võtnud (4tk päevas) aga ei mingit tulemust. Tunne on selline, et jämesool on pilgeni täis aga punnitada ka ei saa, sest juba on mul veritsev haavand (kui mitte hemoroid) pärakus. Kas klistiir aitaks? Ja kui, siis kuidas seda teha? Milline rohi või teed võiksid aidata? Ise ei julge midagi üllitada, olen ju ikkagi rase ja muretsen rohkem lapse kui enda pärast.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere! Soovitaks kasutada Microlax klüsme. Saate xseda apteegist käsimüügist .Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Raseduseaegsed vitamiinid

Tere,
Küsimus on raseduse aegsete vitamiinide ning foolhappe kohta. Nimelt olen 5+3 nädalat rase ning võtan raseduseaegseid vitamiine (Rainbow Light, Just Once, Prenatal One, Food-Based Multivitamin), ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, see annus on piisav.
DRkadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: