Duphaston 15.10.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Minu mure selline, et nov.2002 lõpetasin Marveloni võtmise. Peale seda pole tsüklit korda saanudki. Kõigub 28-62 päeva vahel. Nüüd arst kirjutas Duphastoni. Esimene kuur oli augustis (15-25 tsükli päeval). Peale seda hakkas 9-ndal päeval menstruatsioon. Kordasin protseduuri sept. Viimase tbl. võtsin 24.09. Kuid siiani ei ole menset. Tegin ka testi 08.10 ja see oli neg. Kas on võimalik, et peale Duphastoni siiski ei hakka mensest ja rase ka pole? Olen kuulnud sellist väidet, et peale tbl. peab hakkama menses 5-10 päeva jooksul ja kui ei hakka, siis on rasedus ja kolmandat varianti ei ole.
Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Kui Teil enne pillide kasutama hakkamist olid tsüklihäired,on võimalik, et tsükkel ei ole regulaarne ka peale pillide kasutamise lõpetamist. Kui Teil aasta jooksul ei ole tsükkel reguleerunud (on võimalik , et paaril kuul peale pillide kasutamist võib mensrtruaaltsükkel olla tavapärasest erineva pikkusega), tuleks Teil pöörduda naistearsti poole , et selgitada tsüklihäire põhjus. Arvatavalt on vajalikud tsüklihäire täpsustamiseks hormoonuuringud.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Duphaston

Tere

Hakkasin võtma kaks päeva peale ovulatsiooni duphaston tablette. Vahekord oli kaks päeva enne ovulatsiooni.
Hetkel on 7 päeva möödas ovulatsioonist ja on igasugused sümptomid. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Duphaston tablettide määramisel on mingi kindel näidustus. Vastab tõele, need on kollaskeha hormooni sarnased preparaadid ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: