rasedus ja ravimid 11.08.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Olen üritanud juba üle 7 aasta jääda rasedaks ning lõpuks on see ka vilja kandnud, kuid kahjuks sai kas raseduse algul või siis raseduse ajal võetud ravimit Vibramytcin. (viimased päevad olid 13 juuni ja tablette sai hakatud võtma 28 juuni.) Nüüd siis on mul ees rasked mõttepäevad, et mille kasuks otsustan. Mu arstil on oma praktika jooksul olnud üks juhus, kus selle tabletikuuri ajal jäädi rasedaks ning see lõppes õnnelikult, laps terve ja tugev. Tahaksin teada teie praktikat ja kogemusi antud teemal, vahest aitab see otsust teha. Millised need kõige hullemad tagajärjed olla võivad ning kui suur on see tõenäolisus? Mõnedes kohtades kirjutatakse, et "...raseduse algul võetud (kuni 12 nädalat) doksütsükliini sisaldavad ravimid on ohutud, hiljem põhjustavad hammaste arenguhäired ning vastsündinul luustiku- ja kõhrekahjustust". Mõnedes kohtades kirjutatakse, et need on kohe alguses kahjulikud.

Ette tänades!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Võimalik, et rasestusite tänu ravile.
Tetratsükliinid ja doksütsükliinid ei ole soovitavad rasedaile ja alla 7-aastastele lastele, kuna võivad põhjustada hambaalgete arenguhäireid ja hammaste kollasust. Kaugel nõukogude ajal seda esines, mõnel lapsel olid kollasemad hambad, tänu parema ravi puudumisele.
Lõpliku otsuse teete Teie. Mure oma raseduse pärast on alati, ka siis, kui Te ei oleks Vibramycini tarvitanud, see on nii naiselik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

vagisan

Eile tuli limakork ära (38 nädalat rase) ja olen hädas ka tupeseenega, kas tohib kasutada vagisan kapsleid?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Rasedus on täiskantud, seetõttu on lubatud kõik ravimid, et kaitsta vastsündinut saamast infektsioone sünnitusteedest.
Apteegi ...

Loe edasi

Ravimid raseduse ajal

Tere.
Minu tsüklid on umbes 28-30 päeva pikkused tavaliselt.
Minu viimane menstruatsioon algas 06.07. Tegin 01.08 rasedus testi, see oli netatiivne, 04.08 oli see positiivne. 05.08 tegin verest ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, need ravimid, kui kasutada lühiajalilset. ei oma mingit ohtu teie tulevasele lapsele. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: