lümfisõlmede põletik 08.08.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere Dr.Litter,

Olen 24a. ja 7+4 nädalat rase. Täna hommikul käisin valvearsti juures, kuna tõusis palavik ja alakõhus olid valud. Arst pani diagnoosiks lümfisõlmede põletik ning käskis palju vedelikku juua. Tema jutust ma aga aru ei saanud, kas see võib kuidagi lootele kahjulik olla? Milliseid teesid peaksin ma jooma (ostsin apteegist nurmenuku ja melissi teed)?

Teine küsimus tekkis mul seoses raseduse suurusega. Viimased päevad olid mul 15.juunil ning selle järgi peaks olema 9 nädalat rasedust, aga arst mõõtis ja ütles 7+4. Kuna ma võtsin ennem rasedust beebipille, siis arvas arst, et oli tsüklihäire ja ma jäin rasedaks hiljem kui arvasin. Ovulatsioonitest näitas tugevamat triipu 30. juunil, nii et ovulatsioon võis tõesti toimuda alles 2.-3. juulil. Palun vastake, kas nende andmete järgi on lapse suurus liiga väike või on kõik korras (süda lõi ilusti ja muidu oli kõik ok)?

Üks mures emme.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
1) kehatemperatuur kuni 37,5 esineb ka normaalse raseduse korral.
Lümfisõlmede põletik ei ole lootele kahjulik, kui seda ravida õigesi. Oluline on vereanalüüs, mille saate kontrolllida perearsti juures ja saada ka konsultatsiooni lümfisõlmede põletiku suhtes.

2. Menstruatsiooni järgi määratakse kokuleppeliselt raseduse matemaatiline suurus.
Loote järgi määratakse gestatsiooni aeg, loote vanus ja suurus.
Sünnitusabi täpsus on +-2 nädalat.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: