Biocard'i ovulatsioonitest 11.07.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Lgp. dr.Kadastik,

Pöördun Teie poole oma küsimusega Biocard'i ovulatsioonitesti kohta, kuna kahe teise arsti käest ma vastust ei saanud.

Olen 23.a. naine ning soovin rasestuda. Kuulsin Biocard'i testiribadest ja otsustasin neid kasutada ovulatsiooniaja kindlakstegemiseks.

Tsükkel kestab mul 27 päeva (alati täpselt) ja nagu õpetuses kästud, tegin esimese testi tsükli 10-ndal päeval - testiribale ilmusid kaks ühesugust tugevat punast joont. Tundus, et olin määranud LH-voo.

Nädal hiljem (16-ndal tsükli päeval) tahtsin lihtsalt huvi pärast näha, mida test siis näitaks - et kas ikka toimis õigesti. Testiribale ilmus kaks joont, kuid üks neist oli tunduvalt heledam, nimelt ülemine ehk siis kontrolljoon.

Probleem seisneb selles, et õpetuse järgi peaks riba vaatama nii, et sinine osa on üleval pool ja see osa, mis uriini sisse tuleb panna, allpool. Kas ma arvan õigesti? Kui nii, siis testijoone tugevuse järgi toimus mul teist korda ovulatsioon?!

Nagu sellest veel vähe oleks, tegin täna hommikul uue testi - kaks tugevat rasvast triipu!!! ...ja mul peaks homme päevad hakkama, mitte ovulatsioon.

Tegin ka rasedustesti, kuid see oli negatiivne.

Ei oska enam midagi arvata. Samuti ei osanud teised arstid...

Palun aidake mind, kuna ma soovin väga last saada!


Ilusat suve jätku Teile!
Liisa

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Te peate tegema testi 5 päeva jooksul järjest. Alustate kas 10-ndast või pisut hiljem tsüklipäevast(olenevalt tsükli pikkusest ja selgitus selle kohta on infolehel). Alles siis saate teada, millal teie LH nivoo on maksimaalne. See, et teil esimesel päeval joon oli sama nagu kontrollil ei tähenda et teie nivoo on saavutatud . Sageli on joon palju tugevam ja alles siis on teie jaoks õige nivoo. Naistel on hormooni paiskumse hulk erinev. Seega olekite pidanud tegema järjest testid ja siis leidma kõige tugevama joone. Sellest hiljem (infolehel kirjutatud tundides) alles ju tekib ovulatsioon, mitte kõige tugevama joone ajal. Kontrolltesti riba on ainult orientiiriks, igal juhul nõrgem sellest toon ei tohi olla , sellisesl juhul teil ei tekigi LH nivood, mis vallandaks ovulatsiooni.
Intensiivsus on individuaalne, sageli tugevam kui kontrollil.DR.Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

progesteroon

Tere,

Üritan rasestuda. Ultraheli kinnitas tsükli 10ndal päeval tõenäosust peatselt saabuvaks ovulatsiooniks. Ovulatsioonitest läks postiivseks 8 päeva tagasi e. tsükli 13ndal päeval. Arst ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 43-aastane

Kahjuks vanuses 43 on loomulikul teel rasestumise võimalus ülimadal eelkõige anovulatsioonide ja muude ealiste muutuste tõttu. ...

Loe edasi

Tühi lootemuna

Viimane menstruatsioon algas 10. juunil ning ovulatsioonitest oli positiivne 27. juunil, mil toimus ka vahekord. Tsükkel kõigub mul vahemikus 28-34 päeva. Käisin täna, s.o 27.07 UH-s ning arst leidis lootemuna, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kogu maailmas on kokkuleppeline tähtsaim daatum viimase menstruatsiooni 1. päev. Viljastumist ja embrüo pesastumist ei ole võimalik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: