Rasestumisvastased tabletid ja rasedus 09.07.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
alustasin arsti soovitusel Logest pillide tarvitamist umbes kaks kuud tagasi. Esimese tableti võtsin aga menstruaaltsüksi 5. päeval (esimest korda peab võtmist alustama ju tsükli esimesel päeval). Teisel päeval peale menstruatsiooni lõppu ehk siis tablettide võtmise teisel päeval läks aga vahekorra ajal kondoom katki (kuna alustasin võtmist hiljem, oli soovitatav kasutada 7 päeva kondoomi). Esimese tabletitsükli järel toimus kah mingisugune vereeritus, mis tavaliselt väiksem oli (Logesti tarvitamine pidi seda soodustama) ja mulle endale väga võõras, sest tavaliselt olid päevade ajal verejooksud tohutult suured. Nüüd olen lõpetanud ka teise tsükli tablettide võtmise...aga millegipärast olen siiski mures tollal purunenud kondoomi pärast. Kas on üldse võimalust, et jäin tookord rasedaks? Või kas Logest pillidega seda juhtuda saab? Peale esimest tablettide tsüklit ju menstruatsioon toimus, kuigi minu jaoks oli vereeritus üllatavalt väike. See on ilmselt ka põhjus, miks veidi mures olen ikka veel. Sest nüüd, järgmise menstruatsiooni ootel on enesetunne veidi imelik: pea käib ringi ja on üleüldine nõrkus, vererõhk normaalselt kõrgem, tohutu söögiisu on kah. Kas need sümptomid võivad olla seotud ka menstruatsiooni algusega?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Rasestumise võimalust välistada ei saa, soovitaks teha rasedustest. Pillide võtmise ajal ongi menstruatsioon tunduvalt vähema verehulgaga, mis esialgu tundub võõrana. Dr.Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Päevad ei lõppe

Tere.
30. aprillil oli mul kirurgiline abort. Kaks nädalat hiljem käisin kontrollis ning kõik oli korras. Kirjutati välja ka rasestumisvastased tabletid Novynette. Uued päevad pidid algama mai lõpus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 21-aastane. Abort on šokk munasarjadele ja kogu naise organismile. Sageli on ka varajasi ning hilistüsistusi. Iga veritsusega peavad olema välistatud rasedus ...

Loe edasi

rasedus?

tere,
mul selline mure, et päevad on juba mitu nädalat ära jäänud, tegin ka rasedustesi, mis oli positiivne....nüüd aga hakkasid päevad....
mida see võiks tähendada.....kuigi ka enesetunne ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere murelik neiu.
Pöörduge valvearsti poole. On võimalik, et tegemist on raseduse katkemisega. Kui lootemuna eraldub terviklikult ei ole abrasioon alati vajalik. Enne kui alustate pillide kasutamist ...

Loe edasi

rasestumisvastased tabletid!

tere!mul oleks selline küsimus,et kas kõik rasestumisvastased tabletid teevad paksemaks...mul enamus sõbrannad on võtnud peale tablettide kasutamist juurde nii mõnegi hea kilo..ise olen 17 ja otsustasime ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud E !
Antibeebipillid ei tee paksemaks.
Kehakaal tõuseb vaid siis, kui tarbitud kalorid ületavad kulutatud kalorite hulga.

Loe edasi

Rasestumisvastased tabletid

Kas rasestumisvastaseid tablette kirjutab välja ka perearst või ainult günekoloog? Kas selle pärast tuleb günekoloogi pikas järjekorras oodata?

Teid ette tänades,

Christy

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Christy!
Alustab alati günekoloog, kuna on vajalik hinnata fenotüüpi ja valida sobivaimad tabletid.
Soovitan ka tulevikus 2 korda aastas külstada sünnitamata naistel günekoloogi, ...

Loe edasi

Rasedus

Tere! Olen kasutanud Logestit, Diane- 35 ning hetkel Triquilari. Kokku olen kasutanud rasestumisvastaseid tablette üle 3 aasta. Nüüd on soov rasestuda. Kui ruttu peale tablettide loobumist on võimalik ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Aveliina!
Rasestuda võite koheselt peale tablettide ärajätmist.
Kui aga Te ei rasestu 1 aasta jooksul, pöörduge uuringuteks naistearstile.
Naistearst G.Litter

Loe edasi

Rasedusest hoidumine

Olen 30-aastne. Mul on 3 last. Kaks esimest rasedust läkid väga hästi, kolmas kahjuks oli munajuha-rasedus, "tänu" millele avastati mul munasarjatsüst. Vaatamata esialgsele kahtlusele, et tsüst võib olla ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Hormoonspiraal on väga hea. Enamikule patsientidele see sobib. Reeglina menstruatsioonid muutuvad vähese verega või hoopis kaovad. Paljud on sellega väga rahul, osad aga just ei soovi seda. Hormoonspiraal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: