emaka asend 03.06.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Lp. dr. Litter,
minu mure on järgmine: kunagi aastaid tagasi teatas mulle naistearst läbivaatuse käigus, et minu emakas on retropositsioonis st. suunaga taha. Küsimusele, et kas see midagi mõjutab, vastas ta, et kunagi võib-olla on raskem rasestuda. Kui see tõesti nii on siis ehk oskate soovitada nippe-nõkse, mis rasestumist soosiks. Praeguseks oleme mehega proovinud 4 kuud ja siiani tulemusteta. Olen 25 aastane.
Teid ette tänades,
Marta

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Marta!
Olen ka kuulnud selliseid arvamusi patsientide käest, mida on neile kunagi ammu öeldud. Arvan, et selline lihtsustatud lähenemine jääb möödunud sajandisse rasestumise seisukohalt. Siis ei olnud tõesti võimalik patsiente küllaldaselt uurida ja ravida.
Kui emakas on liikuv, ei ole see patoloogia. Kui aga emakas on fikseerunud liidete (põletikud, klamüüdia, gonorröa jm.) tagajärjel, siis on see patoloogiline.
Küll aga tahapoole hoidev emakas võib põhjustada ebamugavust läbivaatusel, vahekorra ajal. Soovitav on sageli tühjendada põit ja lamada kõhuli. Ka vahekorra ajal samalaadse asendi kasutamine võiks olla abiks.
Muretsema peaksite hakkama siis, kui regulaarse suguelu korral pole Te rasestunud 1 aasta jooksul.
Naistearst G.Litter

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Kirurgiline puhastus ja uuesti rasestumine

Tuvastati raseduse peetumine kümnendal rasedusnädalal, loote südametöö oli seiskunud, umbes kaheksandal nädalal. Arst soovitas kirurgilist puhastust, see toimus 16.10. Lapseke oli väga oodatud ja seda ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vähene määrimine peale protseduuri on normaalne umbes 2 nädalat, vahel määrib isegi kuni menstruatsioonini. Menstruatsiooni oodake 4-5 nädalat peale raseduse katkestamist. Rasestuda soovitatakse ...

Loe edasi

Rasedus

Tere!Olin kaitsmata vahekorras 10.07.2017 peale mida võtsin sos pilli(sama juhtus ka 11.07 siis pilli enam ei võtnud) 17.07 hakkas menses mis kestis 2 päeva,tsükli pikkus 24 p kas on võimalik et 17.toimus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Kahjuks ei ole võimalik täpselt ennustada, millal toimus ovulatsioon ja millal viljastatud embrüo pesastumine.
Jääb mulje, ...

Loe edasi

Rasestumise võimalus

Tere
1. Lõpetasin märtsis Gesytil tablettide võtmise. Esimestel kuudel oli tsükkel ebaregulaarne, nüüd viimased 3kuud ilusti 27 päeva. Mure aga selles, et päevad on väga verevaesed – 1,5päeva tuleb ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

1. Vastab tõele, eelmiste raseduste ajal olite noorem, munarakud olid nooremad ja ovulatsioone aastas toimus rohkem.
Reeglina ...

Loe edasi

Fluconazole ja raseduse planeerimine/ võimalik rasedus - ohtlik?

Tere!
Mul esineb üsna tihti (~3-4 x aastas) tupeseen (suht kindlalt siis, kui nt vahekord on olnud liiga kuiv), mistõttu on günekoloog kirjutanud retseptiravimi Fluconazole (150 mg), mis on mul põhimõtteliselt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Raviminfo.ee lehel on info:
Rasedus, imetamine ja viljakus. Kui te olete rase, imetate või arvate end olevat rase või ...

Loe edasi

Kirurgiline või medikamentoosne abort

Tere.

Olen rase 4-ndat nädalat. Kahjuks pean tegema abordi.
Olen 21-aastalselt teinud abordi tabletiga. Tänaseks (31. aastane) on mul 2 last (loomulikud sünnitused).
Milline abort ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kaasajal on valikmeetodiks tablettabort, mida saab teostda kuni 9n.
Peale seda valige kontratseptsiooniks kas antibeebipillid, ...

Loe edasi

Paremast rinnast punakas eritis

Tere,
Mul on selline mure, et olen hetkel 26 nädalat lapse ootel. Siiani on analüüsid korras olnud, kuid rinnad on hakanud eritama ternespiima. Kuid paremast rinnast eritub pigistades punakat- pruunikat ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Teie arutlus on õige, kuna olete varsti jõudmas raseduse III trimestrisse, siis ternespiima eritumine on normaalne.
Küll ...

Loe edasi

1 pill ununes

Tere,

Tsükkel hakkas 10/09, kui sai ka uut tabletilehte alustatud.
Tsükli 3ndal nädalal, 28/09 ununes pill. 29/09 peale lõunat võtsin kohe kui meenus (kuid möödas oli rohkem kui 12 tundi) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, millal alustasite antibeebipillide tarvitamist, kas see on esmane tsükkel või olete juba aastatid ...

Loe edasi

Kui tõenäoline rasestumine peale katkestatud vahekorda ning seejärel Levodonna SOS pilli võtmist?

Tere.
Ega te ei oska öelda, kui tõenäoline on jääda rasedaks peale katkestatud vahekorda? Vahekord leidis aset 6 päeva peale menstruatsiooni lõppemist ning võimalik, et ovulatsiooni ajal. Lõpetasime ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, välistada ei saa, et rasestumine toimus, kuigi oli katkestatud suguühe, tõenäosus siiski väike. Samas kui võtsite SOS pille 14 tundi hiljem, siis see on piisav aeg, et hoida ära soovimatut rasedust. ...

Loe edasi

Pillivabal nädalal rasedaks kui uue pakiga ei alusta

Tere

Lõpetasin pillide (Diane35) tarvitamise. Pillivabal nädalal tekkis veritsus tavapäraselt neljandal pillivabal päeval. Vahekorras olin kaks päeva ennem veritsuse tekkimist. Uue pakiga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega rasedus tekkis ikkagi peale veritsust, aga absoluutselt väita muidugi ei saa. Kuna paar päeva siia-sinna ei ole võimalik täpset rasestumise kuupäeva siiski öelda. Rasestumine ...

Loe edasi

Kurkumiin

Tere!

Tarvitasin kevadel KURKUMIINI EKSTRAKT PIPERIINIGA korraga 4 tabletti kuna infolehel polnud kirjas, kas võtta 4 korraga või tuleb päeva peale ära jaotada. Nüüd juhtusin lugema artiklit, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, pole kuulnud et sellest toidulisandist mingit probleemi oleks olnud. Kuna ei ole ka mingeid teadusuuringuid selle preparaadi kohta tehtud, siis pole ka üldse teada sellist probleemi. Kuna see on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: