keisrilõige 06.06.02 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

olen 25-aastane neiu. Olen kaheksandat nädalat rase. Olen vahetanud palju naistearste, kuna pole leidnud endale veel sobivat. Siiani, enne rasedust on günekoloogid vastanud mulle üheselt, et sina küll ei sünnita, sest sul on nii kitasas puus.
Siit küsimus, olen kuulnud, et tehakse ka laser-keiserlõiget, millega ei pidavat nii silmapaistvat armi jääma. Kui jaa, siis kus seda tehakse?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

See et teile keisrit ennustatakse, pole ka lõplikult kindel. Ikkagi kandke laps lõpuni,siis on näha lapse ja vaagna sobivust jne. Konkreetselt sellenimelist lõikust pole kusagil olemas. Te mõtlete ilmselt kosmeetilist lõiget (Phannenstiel),mida tehakse hästi alla ja risti mitte pikki alakõhus. Õmbluseks on nahasisene,mis jääb väga ilus. Arvan,et tänapäeval tehakse enamuses kosmeetiline lõige, võite oma günekoloogiga sellest vestelda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Neljas keisrilõige

Tere.Sooviksin teada kui ohtlik on neljas keisrilõige?
Mul on olnud kaks erakorralist ja viimane oli plaaniline keisrilõige.Viimase raseduse aeg oli rasedusdiabeet.
Viimasest keisrist möödas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Loomulikul iga járgmine keiseilôkus tôstab riski. Algab juba sellega kuhu platsenta kinnitub. Risk on raseduse lokalisatsion vana armi piirkonda, platsenta lábikasvu oht. Probleem voib alata juba ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: