Antidepressantide võõrutusnähud 31.05.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Nimelt võtsin teist ringi AD Escitelopram Teva 10mg ning võtsin 6 kuud, võõrutamiseks sain juhised psühhiaatrilt ning võõrutus toimus 2 nädalaga. Viimane veerand tabletti sai võetud 10.04.2021 e. tänaseks 7 nädalat tagasi.
Esialgsed võõrutusnähud olid klassikalised. Värinad, jõnksud kehas/peas, ärevus (millest käis mõistus üle ning ei kestnud pikalt). Peale seda tekkis unetus, ehk siis raske uinuda ja unenäod olid elavad ja tõusin 3-5l korral öösel ülesse. Võtsin puhkuse ning üritasin rahulikult võtta, tänaseks on aga asi läinud hoopis hullemaks. Mul on koguaeg tunne, et ma ei oleks ''kohal'', teised küll midagi väga erilist ei märka kui siis seda, et see tunne kohutab mind viimasel ajal nii palju, et puhken nutma ja valdab suur ärevushoog ja tunne, et kohe juhtub midagi või kohe lähen hulluks. Mind hirmutavad isegi mu enda mõtted, täiesti tavalised mõtted. Ma tunnen, et sellest ei ole enam väljapääsu ja lootusetuse tunne on. Vahepeal käis see tunne mõnel korral nädalas ja see oli talutav kuid tänaseks on see vahetpidamatta ja ei anna mulle üldse rahu. Ma võtsin küll eile alprozalami 0.25mg ning olemine oli rahulikum kuid ärevushood ja hirmumõtted ei andnud asu.
Minu küsimus seisneb selles, et kas see olemine läheb nüüd hullemaks ja on pöördumatud tagajärjed või on see tingitud endiselt võõrutusest AD-st? Kas on tõenäoline, et põhjus, miks ma hakkasin AD-d võtma hakkab tagasi hiilima? (Põhjus oli depressioon ärevushäiretega) Elu on hea, väikseid muresid ikka on kuid mitte midagi ületamatut, teen füüsilist ning ka aegajalt joogat. Väga raske on jälile saada, et millest need sümptomid kui kõik on hästi. Tunnen end sellepärast ka halvasti.
Kas tegemist võib olla mõne kindla diagnoosiga?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tableti osakaal tervenemisel on 1/10, harjutused - 9/10
Harjutusi hulgi, minu Ringutus-sirutus ja siis lõõgastus-pinutus ette-alla.(kätega võib ka põlvedele toetuda). Lõõgastub kael, õlad, vööpiirkond, kogu keha. Tagasi lähteasendisse (soovi korral jälle käed põlvedel, käte toel sirgu.(vt varasemad minu Palve esimene samm).

Pavlov-Enneti tingitus (kui selgeks saate ja kasutate, siis panete oma nime).
Ivan Pavlov andis koerale liha ja süütas lambikese, seda kuu-poolteist liha-lamp, liha-lamp. Siis ühel hommikul liha ei olnud - süütas lambikese ja koeral ila jooksis, nagu oleks saanud liha. See oli Pavlov.
Ennet: ravim-harjutus, ravim-harjutus - nii kuu või kaks. Kui siis kahe kuu pärast ravimit ei võta ja teete harjutust, siis organism reageerib harjutuse toimele lisaks, nagu oleks saanud ka ravimit.
Harjutus on super.
Head tingituse tekitamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressantide vahetamine

Tere, kasutasin Mirtazapin depressanti umbes 5 kuud, sümptomid (ärevushäire, väike depressioon) kadusid nädalaga ja kõik oli hästi, kuni 5ndal kuul hakkasid sümptomid tagasi tulema. Arsti soovitusel alustasin

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohi peab suhteliselt ruttu toimet avaldama, ei pea eelnevalt nädalate viisi vaevlema. Mina valin arstirohu selle printsiibi järgi.
2) Mirtazapin hakkab kohe toimima (teil see nii ka oli, toime ...

Loe edasi

Alkoholismi võõrutusnähud

Tervist!

Olen tarvitanud alkoholi 1,5 aastat iga päevaselt. Viimase poole aasta jooksul rasket alkholi (40%-ist) 400ml. Nädal aega tagasi tekkis suur tahtmine probleemist vabaneda ning lõpetasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Wismari Haigla tohtrid-psühhiaatrid aitavad rohtude ja soovitustega. . Mõningased pohmaka-vaevad tuleb ikka üle elada. Psühhiaatrihaigla valvetuba - vajadusel.
2) Rohkelt vedelikku, min vesi ...

Loe edasi

Võõrutus

Söön paroxetiini 40mg. juba 16a,lõpetasin joomise 4kuud tagasi.Lõpetati Rivotril(ka 16a.)kasutamine ja 4kuud tagasi.Asemele opamox 15mg 3xp. Kaua need võõrutused kestavad?Ei jaksa enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö oma psühhiaatriga.
Arsti rohtude abil peab enesetunne (ka võõrutusnähud) koheselt vähenema, enesetunne paremuse suunal liikuma.
Kui ei - rohu annust muuta või siis rohtu muuta.
Loe edasi

Võõrutusnähud- ikka haige?

Tere!

Olen lugenud Teie soovitusi ja vastuseid.
Kas mul võib õige mulje olla jäänud, et kui AD lõpetamisel tekivad võõrutusnähud, siis on see märk sellest, et inimene ei ole päris tervenenud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sportlane harjutab, treenib, muutub sihipäraselt tugevamaks. Samavõrd vajab (on treenitav) harjutamist, treenimist, sihipärast muutmist ka inimese tundeelu, psüühika, sotsiaalsed oskused. Tabletid on vaid ...

Loe edasi

Ärevushäire

Tere Dr!

Mul oleks selline küsimus. Lõpetasin nüüd umbes viis nädalat tagasi antidepressantide võtmise. Alguses olid võõrutusnähud, kuid need kadusid kuskil kahe nädalaga. Nüüd eile käisin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Organism ise teatab oma soovidest-mittesoovidest ja seda sõnumit on vaja arvestada.

Ärevushäire tabletiravi on vaid osa organismi-psüühika muutmisel, vajalikud on ka harjutused. (vt varasemaid ...

Loe edasi

Efexori võõrutusnähud

Lõpetasin nädal tagasi Efexori kasutamise ning pärast seda ilmnesid tõsised terviseprobleemid, peast käivad teravad jõnksud läbi, tugevad meeleolumuutused, pulss on tavalisest kõrgem, pea 90 või pisut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD ja harjutused käsikäes, siis AD pikkamööda väheneb, aga harjutused jäävad - selline on paranemise õige rada.
Apteegist saadavad rohud on organismis endas praktiliselt kõik olemas, aga nad on ...

Loe edasi

metadooni võõrutusnähud

Kui kaua peale metadooni kasutamise lõpetamist võivad tekkida võõrutusnähud? Inimene väidab et 2-3 korda aastas tekivad tüüpilised võõrutusnähud kuigi pole üle 5 aasta enam metadooni tarvitanud. On see ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõik on võimalik - ajus ju see "tempel, narkotsi-tempel" olemas.
Raviarst aitab. Lahendid olemas.
Tervislik ja sportlik eluviis on kasuks. Teaduslikku kirjandust spordi kasulikust mõjust ...

Loe edasi

flux

Tere!
Olen 26a naine.Võtsin Fluxi kerge ärevushäire raviks 6 kuud 20 mg päevas.Aitas hästi.Küsimus on selline, et millal tekivad võõrutusnähud? Kas kohe peale ärajätmist?Mina võtsin viimased 10 ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Liinakene,
mingeid võõrutusnähte ei ole. On vaid see, et ainult tabletiga olukorda ei paranda! vt. minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi. Rohi, harjutused (viis rühma) ja uus ...

Loe edasi

antidepressandid

Kas peale pooleaastast citaleci kuuri võivad ilmneda võõrutusnähud?
Nädal aega pole rohtu võtnud ja pidevalt on nagu süda paha ja tasakaaluhäired.
Suus on vahepeal tunne nagu oleks saanud tuimestussüsti, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke minu harjutust, käige väljas, tehke sporti. Südame-veresoonkond vajab ergutamist. Kaebused on ilmselt madalast vererõhust e õigemini - südame-veresoonkonna n.ö. treenimatusest.
Rohi vähemaks ...

Loe edasi

Laps narkomaaniga

Kui kaua peaks olema inimene n.ö. "puhas" et eostada laps. (soovitav aeg)

inimese puhul kes on u. 1,5 a. kasutanud kokaiini ja muid uimasteid.

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!

Ega täpset aega pole kusagil kirja pandud.Isa poolne narkootikumide tarvitamine ei ohusta last otseselt.Regulaarne narkootikumide tarvitamine kahjustab spermatosoide ja viljastamisega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: