Alkoholismi võõrutusnähud 17.01.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist!

Olen tarvitanud alkoholi 1,5 aastat iga päevaselt. Viimase poole aasta jooksul rasket alkholi (40%-ist) 400ml. Nädal aega tagasi tekkis suur tahtmine probleemist vabaneda ning lõpetasin päevaks joomise. Tekkisid hullud võõrutusnähud nagu: higistamine, unetus, paranoia, tugev ärevus ning rahutus. Viimased neli päeva olen elanud üle mitte juues päevasel ajal ning joonud 100-200ml ainult kui algavad võõrutusnähud öösel kella 12 paiku. Kuhu peaksin oma probleemiga pöörduma, kui haiglasse minek tundub hirmutav või on see ainus võimalus. Tahtmine juua puudub täielikult, aga võõrutusnähtusi ei suuda kannatada ning kardan, et see võib lõppeda surma või psühhoosiga.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Wismari Haigla tohtrid-psühhiaatrid aitavad rohtude ja soovitustega. . Mõningased pohmaka-vaevad tuleb ikka üle elada. Psühhiaatrihaigla valvetuba - vajadusel.
2) Rohkelt vedelikku, min vesi Borjomi on hea.
3) Rahustavad teed - pole paha.
4) Iga tera tervise varasalve tuleb kasuks.
Kannatlikkust.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Võõrutus

Söön paroxetiini 40mg. juba 16a,lõpetasin joomise 4kuud tagasi.Lõpetati Rivotril(ka 16a.)kasutamine ja 4kuud tagasi.Asemele opamox 15mg 3xp. Kaua need võõrutused kestavad?Ei jaksa enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö oma psühhiaatriga.
Arsti rohtude abil peab enesetunne (ka võõrutusnähud) koheselt vähenema, enesetunne paremuse suunal liikuma.
Kui ei - rohu annust muuta või siis rohtu muuta.
Loe edasi

Võõrutusnähud- ikka haige?

Tere!

Olen lugenud Teie soovitusi ja vastuseid.
Kas mul võib õige mulje olla jäänud, et kui AD lõpetamisel tekivad võõrutusnähud, siis on see märk sellest, et inimene ei ole päris tervenenud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sportlane harjutab, treenib, muutub sihipäraselt tugevamaks. Samavõrd vajab (on treenitav) harjutamist, treenimist, sihipärast muutmist ka inimese tundeelu, psüühika, sotsiaalsed oskused. Tabletid on vaid ...

Loe edasi

Efexori võõrutusnähud

Lõpetasin nädal tagasi Efexori kasutamise ning pärast seda ilmnesid tõsised terviseprobleemid, peast käivad teravad jõnksud läbi, tugevad meeleolumuutused, pulss on tavalisest kõrgem, pea 90 või pisut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD ja harjutused käsikäes, siis AD pikkamööda väheneb, aga harjutused jäävad - selline on paranemise õige rada.
Apteegist saadavad rohud on organismis endas praktiliselt kõik olemas, aga nad on ...

Loe edasi

Psühhoos ja adekvaatsus

Tere. Kas oma naise peksmine ja purjuspäi politseisse helistamine ja nendega räuskamine on psühhoos ja kas selline inimene on adekvaatne?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholjoobes olek tekitab mõne isiksu käitumises olulisi käitumishäired joobes olles - see ei ole psühhoos. Alkoholismi taustal joobeperioodi lõppedes võib tekkida psühhoos. Alkoholism tekitab ka isiksuse ...

Loe edasi

metadooni võõrutusnähud

Kui kaua peale metadooni kasutamise lõpetamist võivad tekkida võõrutusnähud? Inimene väidab et 2-3 korda aastas tekivad tüüpilised võõrutusnähud kuigi pole üle 5 aasta enam metadooni tarvitanud. On see ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõik on võimalik - ajus ju see "tempel, narkotsi-tempel" olemas.
Raviarst aitab. Lahendid olemas.
Tervislik ja sportlik eluviis on kasuks. Teaduslikku kirjandust spordi kasulikust mõjust ...

Loe edasi

flux

Tere!
Olen 26a naine.Võtsin Fluxi kerge ärevushäire raviks 6 kuud 20 mg päevas.Aitas hästi.Küsimus on selline, et millal tekivad võõrutusnähud? Kas kohe peale ärajätmist?Mina võtsin viimased 10 ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Liinakene,
mingeid võõrutusnähte ei ole. On vaid see, et ainult tabletiga olukorda ei paranda! vt. minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi. Rohi, harjutused (viis rühma) ja uus ...

Loe edasi

antidepressandid

Kas peale pooleaastast citaleci kuuri võivad ilmneda võõrutusnähud?
Nädal aega pole rohtu võtnud ja pidevalt on nagu süda paha ja tasakaaluhäired.
Suus on vahepeal tunne nagu oleks saanud tuimestussüsti, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke minu harjutust, käige väljas, tehke sporti. Südame-veresoonkond vajab ergutamist. Kaebused on ilmselt madalast vererõhust e õigemini - südame-veresoonkonna n.ö. treenimatusest.
Rohi vähemaks ...

Loe edasi

ALKOHOLISM

Tere! Kas alkoholism võib mõnikord olla ka pärilik haigus?
Ette tänades M.

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!
Alkoholismi päriklikuse osas on väga palju uuringuid tehtud
erinevates riikides.Enamus uuringud tõestavad,et pärilik eelsoodumus
on olemas.Alkohoolikute järglaste seas on alkoholismi ...

Loe edasi

Laps narkomaaniga

Kui kaua peaks olema inimene n.ö. "puhas" et eostada laps. (soovitav aeg)

inimese puhul kes on u. 1,5 a. kasutanud kokaiini ja muid uimasteid.

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!

Ega täpset aega pole kusagil kirja pandud.Isa poolne narkootikumide tarvitamine ei ohusta last otseselt.Regulaarne narkootikumide tarvitamine kahjustab spermatosoide ja viljastamisega ...

Loe edasi

Ravimite koostoime

Tere!

Kui on tegemist depresiooni ja alkoholismiga (mõõduka), kas tohib koos tarvitada Cipramili ja Reviat.

Tänades.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Cipramil e. Tsitalopraam on eelkõige antidepressant.Aga juba 1993.a Soome Prof. J.Tiihonen uuris ning soovitas seda rohtu kasutada ka alkoholismi korral.

Revia e. Naltreksoon on spetsiifiline ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: