Tervise probleemid 26.11.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

On olnud pikemat aega alguses umbes iga kuu tagant imelikud nõrkus hood ja vahel lihaskrambid. Vahepeal ei saanud magama jäeda kuna oli väga paha olla ja kerged värinad.Nüüd on juba 2 nädalat pea imelik olnud nagu kui proovin mõelda kiiremini või räägin kiiremini siis peas imelik surina laadne asi. Viimasel ajal on ka mäluga probleeme panen mingi asja kuskile ja kui natukese aja pärast vaja läheb siis ei mäleta kus see on. koolis on probleeme õppimisega, keskendumisega, paljud tööd on tegematta.
Suitsetamisel ûsna tihti ajab suits iiveldama. Ka sõpradega olles ja üleüldiselt olen rohkem väsinum ja ei viitsi rääkida väga üldse. olen tarvitanid ka viimasel ajal narkootikume kuid proovin hetkel mitte tarvitada. Kas on mingeid vitamiine või ravimeid mida saaksin osta mälu jaoks? ja üldise väsimuse ja viitsimatuse vastu midagi?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Narkootikumid - kategooriliselt ei, ei tarvita, sama alkoholiga (ka õlu), kanep - salakaval vaenlane.
Korralik unerežiim, tervislik toitumine. Salatid ja köögiroheline - sela palju vitamiine,
Mälu parndamine ja ajutegevuseedendamine - vt otsinguga minu palve (Enneti palve esimene samm)
tee mõnuga, rõõmuga, rahulikult. Leia endale ise sobilik kordade arv, näiteks, 3-4 sirutus-painutust, siis paus ja selliseid tsükleid 3-4.
vt varasemaid.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevus kinos ja üleüldiselt

8 kuud tagasi diagnoositi mul depressioon ja koos sellega tekkisid mul igapäevaselt ärevusega probleemid. Ei talunud üldse tugevamat sorti helisid, näiteks poes kui laps karjus, või kui õues müristas, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasemast Ärevushäirete valdkonna soovitusi.
Ravimid on
1/10 osatähtsusega, 9/10 on harjutused (leiad varasemate soovituste hulgast).
Tabletist üksinda ei aita, ajateljel tableti ...

Loe edasi

Teraapia kohta küsimus

Miks mõni arst ei suuna patsient psühholoogi juurde? Kas on olemas selliseid häireid millega pole mõtet psühholoogi juurde suunata, sest pole sellest kasu? Millal mõni arst hakkab kaaluma psühholoogi kaasamist ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevus, uni, depressioon - need ilmselt on ja vajavad ka selles suunas ravi ja ennetust. Nendega tegeleda (vt varasemaid)

Aga need tunduvad sekundaarsed probleemid olema. Põhiprobleem tundub ...

Loe edasi

Depressioon ja ärevus

Perearst määras et mul on depressioon ja ärevus. rohtudeks sain relaxen forte tabletid ja silvadeprex kapslid. Sõbrannad ütlevad et need ei tea midagi peab päris psühhiaatri juurde minema...tekkis küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Relanex sisaldab mineraale ja vitamiine ning Silvadepres mitmeid ravimtaimi.
Seega - üldtugevdava toimega ja sobib tarvitamiseks. Tagasihoidliku ärevuse ja depressiooni korral on abiks ja probleemid ...

Loe edasi

Alkoholi probleem

Tere.
Mul on tõsine alkoholi probleemid.
Sooviksin teha alkoholi vastast süsti.
Elan ise Stockholmis.
Tulen eesti käima 12 august,laup.
peatun eestis kella 12-16.
Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Wismari Haiglast rääkisin. Kahju, et nad nädalavahetusel ei võta.
Erapsühhiaatrite eest ma infot jagada ei saa - vt otsinguga eravastuvõtuga psühhiaatrid Tallinnas.
Süstid, tabletid on head, ...

Loe edasi

stress

Sellel semestril ei ole 14 .a. lapselaps kooli läinud. Õppimine talle raskusi ei teinud, kuid enam huvitab arvuti ja seal mängimine, pigem sinna põgenemine reaalsuse eest.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Koolistressi sümptomeid on tänapäeval liigselt palju ja selle kõrvaldamiseks (põhjuste ja sümptomite) on omad võtted.
2) Koolist puudumisel on mitmeid põhjusi ja üheks võivad olla ka psüühilised ...

Loe edasi

Cymbalta ja südamekloppimine

Depressioon ja ärevus on avaldunud kehaliselt torkimisena, südamekloppimisena, iiveldusena. Võtan 600 mg üle 2 kuu. Põen ka kilpnäärme alatalitust, reumat. Kas sellest rohust võib olla südamekloppimine, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtan 600 mg? Ilmselt võtate 60mg.
Kilpnäärme probleemid võivad neid südamega seonduvaid tundeid anda. Seda võib (ei pruugi) ka AD anda. Koostöö raviarstidega (endokrinoloog ja psühhiaater) saate ...

Loe edasi

rispen

Tere,
minu abikaasa on kasutanud 2 kuud ravimit Rispen, 2 mg päevas. Ravimi mõjul on tema sperma muutunud väga vesiseks ja väheseks. Üritame last saada, kuid kas minu mees on ravimi tõttu muutunud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milline eluviis?, Milline kehaline aktiivsus? Millised toitumise ja alko-tarvitamise kombed? Milline puhkerežiim? Millised närvipinged tööl-kodus? Millised kehalised tervise probleemid? Kas peale Rispeni ...

Loe edasi

Depressiooni raviaeg

Tere! Tahaksin nõu küsida. Raske tööstressi ja depressiooniga jäin kolm nädalat tagasi haiguslehele ja Cipralexi kuurile. Arsti sõnul peaksin tablette võtma umbes 4 kuud. Aga nüüd lõpetas ta haiguslehe ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eesmärgiks ei ole töövõimetuslehel viibimine, eesmärgiks on - Tervise TUGEVDAMINE. Töövõimetuslehel olemine annab selleks rohkem aega. Aga tööle tuleb ju minna ja tervise edendamine peab ka edaspidi toimuma. ...

Loe edasi

skisofreenia

Olen 20ndates naine ja 5 aastat tagasi diagnoositud skisofreeniline psühhoos või skisofreeniline episood. Teen tööd, aga võtan ka tablette, Seroqueli ja seroxati. Tahaksin hakata mõtlema lapse saamise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst, kellega koostööd teete, annab täpset infot: kaua veel rohtu vaja võtta, millal rohud võiks ära jätta, millal juba aktiivselt Lapse küsimus päevakorda võtta. Olete noor ja (vajadusel) saate veel ...

Loe edasi

kuidas leida psühhiaater?

Tere,
Minu probleemid on üle pea kasvanud ja vajan psühhiaatrit. Olen ka varem neuroosi põdenud. Tookord sattusin haiglasse. Nüüd tunnen, et olukord on jälle kriitiliseks muutunud, kuid ei oska kuskilt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Parem on peretohtri saatekirjaga (psühhiaater saab siis tervise kohta olulist informatsiooni). Saab ka ilma saatekirjata.
Seewaldi (Tallinna Psühhiaatriakliiniku) Dispanseris registratuur tel.: ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: