Mainpuleeriva ja lõikuse kohta 24.05.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.selline mure 14 aastase tütarlapsega,kes manipuleerib ja kriimustab end,algas 3 aastat tagasi kui hakkas mingi seltskonnaga pahandusi tegema,algselt pakuti talle viina,peale seda hakati aknaid puruks loopima,siis hakkasid ka enesekriimustused tekkima,alati kui sai mingi süüteoga hakkama,kriimustas end et sellega end ohvrina näida ja mitte süüdlase tunnet jätta.oleme palju vestelnud mis õige,mis vale,on aru saanud,peale seda on olnud enamvähem stabiilne ja mõistev,taas kus jõlgutakse seltskonnaga ringi on suhtumine agresiivne ja väga kastab roppuseid mis varem ei ole olnud.koolitõid ei viitsi teha,istub öösel 00.00 kuni 2.30 peegli ees enda meikimisega,ja hommikuti ärgates,10.00-11.00 samuti peegli ees 2-3 tundi ainult meigib.käib riides väljakutsuvalt mõõda linna ja endal kartus et selline asi ei pruugi lõppeda hästi.paluksin abi kuhu põõrduda,kuna lastekaitse juhistejärgi anda lapsele palju järeleandmisi ja lasta teha mis tahab.rõhutavad lapsele et talle ei tohi midagi teha ja sellest võtab julgust et võib kõike teha.kui kutsuda last korrale viisakalt vastab et sa ei saa mulle midagi teha.ise olen seisukohal et probleem järelikult seltskonnas kus kasutatakse roppusi,tehakse veel ei tea mida.millist abi soovitate?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kindlasti ja kohe vaja minna lastepsühhiaatri jutule. Isiksuse probleemid, ainete tarvitamise probleemid.
Jutust jääb väheseks, vajalik on psühhiaatriine haiglaravi.
Vaimuhäirete korral haiguskriitika puudub - laps end ise haigeks ei tunnista ja koostööd seetõttu ei tee.

Kindlasti kohe psühhiaatri jutule - valvearstid töötavad tööpäevadel, valvetuba ööpäevaringselt.
Kannatlikkust ja järjekindlust.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

nycoflox

Tere. Sooviksin teada kas nycofloxi ravi ajal võib teha üldnarkoosi?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lõikuse päeval seda rohtu ei võta. Anestesioloog ja raviarst ju ka enne küsivad tarvitatavate ravimite kohta ning annavad konkreetse soovituse.
Koostöö kirurgiga!
Teatud paus AD võtmisel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: