alkoholi võõrutus nähtude ravimid 22.12.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

lõpetasin aastaid kestnud joomise järsult ja võtan Diazepaami ja unerohtu mis leevandab kaine olukorraga uuesti harjumist ja võtab värinad ära.kas peaksin midagi veel juurde võtma mingeid vitamiine ja mineraalvett jooma igapäev? Diazepami jätkub ainult 10 päevaks ja seda juurde ei kirjutata kuna see ajutiseks kasutamiseks.Mul on pidev hirmutunne koguaeg.Mingeid harjutusi et panen tühja pitsi mineraalvett ja sellega petan ennast ära nagu võtaks kärakat?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Mineraalvesi - väga hea ja iga neelamine rahustab, seega pitsitamine mineraaliga on ju ka neelamine ning seega Rahustab. Pitsi pole vaja.
2) Apteegi vabamüügist saab rahustavat teed - päris kasulik.
3) Söögipärmi kuubik (3x3x3cm) pooleks, lahustada klaasis vees ja üks kord päevas juua. Kolm päeva juua, kaks päeva vahet. Nii pool kuud ja siis pool kuud vahet. Siis korrata. Kokku võtmise periood siis poolteist kuud.
4) Mehed on maha jätnud ilma igasuguste diazepaamideta - päevapealt ja kained juba 20...25 aastat. Seega - võimalik.
4) vt varasemaid rahustamise nippe - neid siis teha.
OK - Olen Karske!
Usku endasse!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kuidas aidata

Tere
Kui minnakse hulluks kuidas lähedased saaksid kõigeparemini aidata mõtlen siin kui ollakse kodus haigla ravi nii kui nii

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühikahäireid on sadu ning seega seda nö hullu olukorda on väga erinevaid. Seega - ka lahendused on erinevad nii Dispanseris, nii Haiglas kui ka Koduses olukorras.
a) Esimene kuldreegel ja see ...

Loe edasi

Ravimisõltuvus

Tere! Mul mure oma sõbranna pärast, nimelt ta võtab pidevalt ravimeid üle, möödunud nädal võttis 3 kuu ravimid 2 päevaga. Tegemist on psühhiaatriliste ravimitega ja mis kõige hullem, ta tarvitab alkoholi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Siin on kindlasti ja kohe psühhiaatri sekkumist vaja. Üksi selle probleemiga hakkama ei saa.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Escitalopram, Alprazolam, Mirtazapin ja alkohol

Et siis küsimus selline, et kas tohib natuke alkoholi tarvitada, kui ma kasutan Escitalopram-Ratiopharrmi, Alprazolam-Grindeksit ja Mitrazapin Actavis't?
Tavaliselt joon alkoholi väga harva ja lahjemat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja ravimid kokku ei sobi. Inimeselaps! Sul juba praegu poole apteegi jagu rohtusid! Kui nüüd alkoholi-siidrit ka võtta, siis see on soovitav ainult jobudele. Tark nii ei tee.
Ka praegusi ...

Loe edasi

Kanep ja ärevushäire

Tervist! Olen tarvitanud kanepit umbes kuus aastat. Viimasel ajal, kui ma kanepit suitsetanud olen, tekivad mul tugevad ärevushäired, väga sünged mõtted ja sotsiofoobia. Selge peaga ei paista probleemid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kannabinoidid ( THC e tetrahüdrokannabinoolid) lähevad kergesti ajju ja närvisüsteemi, ladestuvad rasvkoes. Tekitab sõltuvust, tolerantsuse muutumist ja seega ka ainest loobumisel (aine vähemal kasutamisel) ...

Loe edasi

truxal ja anafranil

Olen kasutanud unetuse raviks ravimeid TRUXAL 50 mg (1 tbl) ja ANAFRANIL 10 mg (1 tbl ) õhtuti. Tänu nendele tablettidele magan hästi. Olen proovinud doosi vähendada, siis järgmine päev tunnen end väga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tohter kirjutab retsepti, tohter annab selgitusi. Kui hästi mõjub, siis kasutada. Kui hea olla, siis teha ka harjutusi, mis organismi tugevdavad. Ja siis rohu vajadus samm-sammult väheneb.
Ravitohter ...

Loe edasi

nikotiin

Kas nikotiinil võib olla halb koosmõju ravimitega cipramil ja cipralex. Inimene otsustas suitsetamisest loobuda kasutades võõrutusnätsu Nikoret, kuid kasutatav kogus oli üsna suur (kuni 15 2 mg. nätsu ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Ilmselt pikaajaline asendusravi tarvitamine on tekitanud eelkõige nikotiinimürgiistuse.Samas tarvitas mitut päris tugevat psühhofarmakoni
paralleelselt,mis võisid ka süvendada mürgistust.Otseselt ...

Loe edasi

alkoholivastase süsti kordus?

Olen 35 aastane naine. Aasta tagasi leidsin, et ei saa enam oma alkoholiprobleemiga üksi hakkama ning lasin teha alkoholivastase süsti, mille mõju on aastane. Tookord öeldi, et "aasta pärast on soovitav ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Kui olete endas kindel,et suudate omal jõul edasi kaine olla,siis
ei ole vaja seda tingimata teha.Süstid ja ampullid on ju
abivahendid,mis aitavad soovijal kaine olla.Kui aga kahtlete endas,et
Loe edasi

Tere Lgp Dr

Minu seroxati- ravi lühiajalugu:
2001 - 6 kuud mis algas peale ravimi mõjumahakkamist kõikvõimsuse tundega ja lõppes peale võõrutust samas, kus oli alanud (paanikahood etc)
2002 - uus üritus, ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere!
Käeolevaks ajaks on Eestis juba registreeritud ja kasutusel
väga paljude erinevate firmade analoogse toimemehhanismiga
preparaate.Kasutatakse neid eelkõige depressiivse seisundi,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: