Kas viitab ebastabiilsusele? 15.05.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Mul on mure enda lapse isaga. Soovin nimelt teada, kas tema käitumine on märk ebastabiilsusest, et mul oleks põhjust taodelda talle visiiti psühhiaatri juurde, teadmaks kas ta on adekvaatne lapsega olema. Nimelt mees on väga närviline, kiusliku käitumismaneeriga. Ta süüdistab mind emana ilma põhjuseta ja järjepidevalt kõiges, mis pähe tuleb. Olukord läinud nii hulluks, et ta andnud mind kohtusse, ta on valetanud oma advokaadile ja kohtuhagis minu vastu terve rida igasuguseid süüdistusi, mis lausvaled. Ka lastekaitse juba teab, et mees valetab. Taotleb ainuhooldusõigust. Kuid lastekaitsele ütleb, et ei soovi tegelikult last ära võtta. Ja kui lastekaitse küsib, miks ta esitab konkreetseid tõsiseid valesüüdistusi, siis vastab, et tema seda hagiavaldust ei kirjutanud, advokaat kirjutas. Kuid järjepidevalt süüdistab edasi, nii kui vähegi põhjust leiab selleks. Ta kehahoiak on närviline. Tean, et tal probleemid ka südamega, et vahel kui ta närvi läinud, siis sellele järgnenud paarikümne minutiline valu südames, nii et kogu keha valust krampis. Ma olen tõesti ise rahumeelne ja ma pole ausalt andnud ühtegi põhjust talle selliseks käitumiseks. Ta on ähvardanud ka kallale tulla. Minu peale karjunud täiest kõrist kordi. Ta on 24. Ka kinni istunud 3a, vb see ka loeb midagi, et nii käitub. Ta näiteks süüdistab mind, et ma keelan talle last kategooriliselt, ma olevat psühhiaatriakliinikus arvel, mul puuduvat sissetulek, mu tervislik seisund olevat ohtlik lapsele. Kõik süüdistused väga valed. Ka lastekaitse teab seda, et nii on. Ma pole kunagi isegi käinud psühhiaatri juures ja kohtul paluti teha ka päring sellest kliinikust minu kohta. Ta ise on palganud endale advokaadi veel sellisteks jamadeks. Ma ei suuda mõista kuidagi seda. Kas mul on põhjust arvata, et ta ongi ebastabiilne ja ei anna endale aru, mida ta teeb? See tekitab mulle emana stressi ja segab igapäevaelu. Laps, tema juurest tulles on närviline, ei maga hästi jne. Samas kui muidu laps rahulikuim üldse.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Pereprobleeme peab aitama Lastekaitse töötajad.
Ähvardamiste korral tuleb teha kirjalik ettekanne politseile.
Agressiivse inimesega mitte suhelda ja lahutuse korral ei ole tal õigust teid tülitada (kui kohus ei ole muud otsustanud).
Olge koostööaldis koos oma lähedastega (kui nad olemas ja abivalmis) - mitu pead ja mõtet ikkagi mitu.
Käige lastepsühhiaatri vastuvõtul ja kuulake nende soovitusi. Küsige neil abi.
Olge nõudmistes järjekindel.
Kui ta alko- või narkoainete kuritarvitaja, siis sealt positiivseid muutusi - sellise käitumise korral - suurt oodata ei ole.
Kannatlikkust soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Veidi imelikuks läinud

Tere!

Olen ühe probleemi tõttu enam kui aasta kannatanud ärevuse ja alanenud meeleolu käes ja ei saa sellest lahti kuidagi. Probleem ise on põhjalik ja hirmutav, põhjustades keerulist majanduslikku ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vaadake varasemaid Depressiooni (on olemas ju ka nö varjatud depressioon) ja ärevushäirete valdkonna soovitusi.
Psühhoregulatsioon, psühhohügieen ja kehaline aktiivsus, kerge trenn.
Enneti ...

Loe edasi

Abi oleks vaja, sest peas on "sõda" mäng ja kõikede variantidega

Sisu on lihtne. "Sõja" tegevus peas on pikalt ehk 2002 a. Algus mind lõhuti ja hävitati peas. Kogu aeg olin vastu. Taastasin ennast palju sain ja elasin ning peale 2008 a. peas alustati "sõjalise" mängu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Siin on lahenduseks kohene koostöö Psühhiaatriga ja psühhiaatri kaudu ka koostöö Psühholoogiga.
Kolmekesi (Teie, Psühhiaater ja Psühholoog) on võimalik see peas olev "sõjamasin ja paharetid", ja ...

Loe edasi

Psühhopaat.

Tere,mul selline mure et mulle tulevad kogu aeg elus ette psyhhopaad,abikaasa,tulemus,laps jne ja nad mõjutavad mind väga tugevasti,kardan neid ja tunnen nagu syytunnet kogu aeg ja hakkan endas kahtlema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhopaat on tegelane, kes oma mõtete ja tegudega on omapärane, isikupärane, jäärapäine ning samas ka igapäevaelu koduseid ja ühiskondlikke norme "ületav, eirav". See on super eriti siis, kui psühhopaat ...

Loe edasi

Amfetamiini tarvitamine

Tere! Küsimus selline: kui olen kasutanud narkootilist ainet amfetamiin. Seda kasutanud ühe ööpäeva. 1grammi. Ja kasutanud seda venooselt. Kas võib peale seda võtta alprazolami 0.5 ma. Nö maha tulemiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

3-4 korda võite.
Tervislikud elukombed,
kehaline aktiivsus (terves kehas terve psüühika).
Väärtushinnangud peavad muutuma - sisemine Mina peab karsklaseks muutuma (alko, ained, tabletid ...

Loe edasi

ravimisõltuvus

Tere
Küsin nõu oma elukaaslase tervise suhtes, kuna minul endal on tekkinud mure tema pärast aga ta ise eitab kõike. Nimelt algas kõik eelmise aasta jaanuari kuus, kui tal tugevas alkoholi joobes ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tabletiravi on abivahend, harjutused on põhivahend tervenemisel.
Ravimite osakaal tervenemisel on 1/10, harjutustel 9/10.
Ainult ravimite võtmisega probleemi põhjalikult ei lahenda.
Koostöö ...

Loe edasi

Ärevushäired

Tere! Küsiks teie arvamust. Perearst määras mulle "generaliseerunud ärevushäire" raviks Cipralex 10mg. Võtnud seda korrapäraselt 5 päeva kuid enesetunne on halveneneud ( kuumahood,iiveldus, jõuetus, kurnatus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eri rohud eri aegadel, s.o. nende omavaheline vaheaeg 4-5 tundi. Kui enesetunne hea, siis võtta.
Ravim on 1/10 tervenemise rajal, 9/10 on harjutused.
vt varasemad - ärevushäirete soovitusi. ...

Loe edasi

Nägemused

Meie ema näeb suletud teleris (tumedal taustal) inimesi, tegevusi jne. Telerit sisse lülitades näeb tegelikku saadet. Pimedasse ruumi sisenedes näeb ka seal olevatel riietel mingit valget kujutist. Millega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaaniline hallutsinoos - eakatel väga sageli.
Probleem on kõrvaldatav, head arstimid olemas.
Psühhiaatri jutule, kirjutab vajaliku ravimi.
Emaga vaielda ei tasu - tema näeb, siis ...

Loe edasi

Psüühikahäire

Tere
Olen teillt varem ka küsinud aga probleem on selles et varem tarvitasin uimasteid, mida ma enam ei tee aga nüüd on vahel niimoodi olnud et tekib paanikahoog , süda hakkab kloppima ja muutun ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt varasemad soovitused ärevushäirete puhul. leia endale sobilikud harjutused ja harjuta!
Mõõdukas kehaline aktiivsus,
harjutused,
Enneti Palve esimene samm.
Ärevushäirete üks ...

Loe edasi

Nutuhood.

Tere! Halvad mõtted keerlevad peas.Umbes 10.a.tagasi venna surmaga ,algasid nutuhood.Iga väiksemgi probleem ajab nutma.Tihti soovin üksi olla,ei soovi kedagi näha,ega kellegagi suhelda.Leian mõttelt,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi nutta ikka võib - puhastab hinge.
Xanax on nö kiirabivahend ja aegajalt võtta - sobib.
Väike ravikuur antidepressandiga tuleb kasuks.

Perearst las kirjutab Mirtazapini ...

Loe edasi

Mürgistuse tekitamine

Tere
Kui mul on kahtlus et mulle antakse salaja soovil mulle halba teha rotimürgi või taolist kuidas seda kindlaks teha. Sümptomid on kõik samad mis kirjeldatud . Hommikuti esineb pearinglus nii ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olete väga tundehell inimene ja mõtte-kuvanditesse sisseelaja (nagu supernäitlejda). Ja seetõttu elate ka sellesse rotimürgi probleemidesse oma kujutluspildi ja mõttepildiga sisse. Mõtteline olukord muutub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: