suust jookseb verd 17.03.14 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, mul on dissotsiatiivsed krambid. Varem olid lihtsalt tömblused ja keha krambis, hiljem ärgates olid tohutud lihasvalud. Korra pani mulle isegi epilepsia ravipeale ja sellest ajast hakkas mul haiglas nii ninast kui ka suust verd jooksma. Ravi võeti maha ja siis saingi diagnoosiks dissotsiatiivsed krambid. Olen erinevaid ravimeid tarvitanud, kuid hoode sagedus ei muutunud. Nüüd mulnpole ühtegi ravi peal. Kuid hood on muutubud, krambihooajal ma ei mäleta, ei tunne, kuule, näe midagi. Ärgates ei saagi aru kus ma olen alguses ja siis mu vanemad seletavad mulle, et oli hoog. Vanemad on rääkinud, et haigus justkui süvenenud, nuuskpiiritusele ei reageeri ja tömblen agresiivsemalt. Ja nüüd ongi hakanud hoogude ajal suust verd jooskma. Alguses arstid ütlesid, et ilmselt hammustan pöske või keelde. Kuid hammustusi ja haavasod suus pole märgata. Eriti hulluks, teeb asja see, et nüüd on hakanud ka lihtsalt, tavaolekus suust verd jooksma, köhin alguses verd ja hiljem lihtsalt koguneb paljuverd suhu. Olen paljudel uuringutel käinud ja kõik näitab, et elulise näidud ja teised näidud on normis. Ma ei mõistagi enam, kas see on normaalne, et suust jookseb verd või mida ma tegema pean või kuhu pöörduma selle murega. Loodan saada abi.
Ettetänades!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Vereanalüüs näitab hüübivust (perearsti uuringud). Neuroloogi uuring vajalik. Kui siis veel ebaselgeks jääb, siis neuroloog saadab psühhiaatri vastuvõtule.
Kirja teel ei saa rohkem aidata.

Kui on domineeriv psühhogeenne põhjus, kui ei ole kehalist või neuroloogilist haigust, siis tuleb psühhiaater appi.

Kõik tervisliku eluviisi tarkused tulevad kindlasti kasuks.
Rõõmsameelsus tuleb kasuks.

Ühiste jõududega saad sellest murest priiks!
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Minu tütrel on sel aastal kujunenud sõltuvus alkoholist

Palun nõu ja abi. Mu tütrest on saanud alkoholisõltlane. Ta keeldub ise seda tunnistamast. Tal on hea kodu, mees kes teeks kõik oma võimuses, et abistada. Tütar ei ole nõus suhtlema mõistuse tasemel, vaid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On alkoholihaigete liikumine AA - anonüümsed alkohoolikud. Seda kanalit tasuks proovida. Wismari Haiglast saate infot. Kui on tütre jaoks keegi Autoriteet, siis selle Autoriteedi juures Pihtida, süda ...

Loe edasi

Lapse käitumine

Tere. Mure 4,4 aastase poisiga. Probleem selles ,et on mõnede pereliikmete vastu hästi kiuslik. Võib visata nende pihta asju, käija niisama nokkimas, tirib riietest jne. Siiani vahest on ka suured nutuhood ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Doktor Vanaema olgu õpetajaks. suudab tema Poisiga häid suhteid tekitada - suudavad ka teised!. Käige ka lastepsühhiaaatri jutul - mida nemad märkavad ja mida soovitavad ?
Käitumine eeldab partnerit, ...

Loe edasi

Peale operatsiooni, üldnarkoosis on ravimi toime kadunud.

Peale operatsiooni ravim seroxat 20mg ei toimi. Mul olid paanikahäired mitmeid aastaid ja kui perearsti juurde sellega pöördusin siis kirjutas mulle AD Seroxat 20mg. Aitas väga hästi. Kaks nädalat tagasi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võib Seroxati annust muuta ja kui see ei toimi, siis vahetada ravimit. Koostöö psühhiaatriga. Proovige Espritali.

Ja minu unustamatu Mantra: Tabletid-ravimid 1/10 ja harjutused, elusihid, ...

Loe edasi

Ärevus-paanika

Tere. Ma ei tea kas pöördusin küsimusega õige arsti poole aga loodan, et saan abi. Olen viimasel 2l aastal (algas rasedusega) tundnud ärevust-paanikat. Algas see sellega, et olin seljaga haiglas(nädal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Enneti Palve esimene samm (mina teen seda aastakümneid), aitab. Kui stressid maandatud, ärevused vähendatud, siis neid paanikahoogusid ei teki enam. Aiatööd-gtegemised - super. Kiitke tomateid(!) ja pereliikmeid. ...

Loe edasi

Diagnoosi kinkitus

Diagnoositi 16a tagasi vältivisiksus. Nüüd diagnoositi siis obsessiiv–kompulsiivne häire häire mis on samuti terve elu, lasteaiast alates olnud. Olukord on aastatega selgelt halvenenud ning mulle palju ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Julge ei karda - tegutseb edasi. Eesmärk- terviseprobleemist lahti saada ja ka see dokumenteeritus korrastada. Haiglas (psühhiaatriakliinik) arste palju - sealt leiate arsti, kes teie mureprobleeme mõistab. ...

Loe edasi

Ärevustunde leevendamine

Palun soovitusi, kuidas leevendada ülemõtlemisest tulenevaid pingeid.
Kuidas tulla toime valikute keerukusest tingitud ärevusest?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Meeleolulanguse ja stressi korral vähenevad vaimsed võimed ja ka füüsilised võimed, mälu võimed.
Haiguspilt on sarnane dementsuse omaga ja seda seisundit nimetatakse
pseudodementsuseks.
Loe edasi

Depressioon

Selline mure. Õhtuti on mul uinumisraskused, ei tunne rõõmu asjadest, kohatised suitsiidi mõtted, ärritun kergelt, sellised mõtted, et mind pole kellegile vaja, rindkere valud. Esmaspäeväl ärritusin, tuba ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni mõiste on mitmekihiline. See võib olla nii-öelda klassikaline depressiooni triaad - põhimeeleolu langus, minoorne mõttemaailm ja pidurdatud tahteaktiivsus. Sellist depressiooni on kõigist ...

Loe edasi

Ei judge enam magama jääda, sest kardan, et ei ärka hommikul Nigel asal ülesse

Ma olen terve elu olnud sügava unega ja hommikud ei ole kunagi mu sõbrad olnud. Mure hakkas pihta siis kui hakkasin tööl käima ja muidugi on vaja ju hommikul õigel ajal tööl olla. Algul ärkasin ilusti, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Enneti Eestpalve Printsiip - palve-soov kellegi teise heaks ja samaaegselt ka harjutus, rituaalne tegevus - on väga tõhus ja vajalik hingeseisundi häälestaja. Seega - ülitähtsaid isikuid, kellele rituaal ...

Loe edasi

Ärev olek paneb ninajuure valutama

Olen tähele pannud, et ärevus paneb mu ninajuure valutama. Valu tekitab survetunde kogu ninale ja on väga ebameeldiv. Ja küsimus on - kas selline valulik reaktsioon ninajuures võib olla seotud närvidüsteemiga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tänapäeva suurimateks probleemideks on ärevushäired, stress ja unehäired, mis muutuvas ühiskonnas annavad endast üha enam tunda.Tohtrilt oodatakse kindlalt juhist, kuidas edasi toimida. Seetõttu olen kokku ...

Loe edasi

Mure

Tere! Olen tarvitanud peaaegu 5aastat xanaxit0.5mg mõnel ajal rohkem mõnel ajal vähem ärevushäirete vaoshoidmiseks. 2kuud tagasi sain Xanaxi asemele Rivotrili Pool tbl hommikul ja pool tbl õhtul. Aga alustasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaism tahab vabaneda pingetest, Isik soovi resultaati ruttu-ruttu (tableti neelamine ju sekundeid.
Rahustitele Xanazm Rivotril kohene Ei. ASemele kehaline aktiivsus, harjutused - see on 9/10 võimalustest, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: