Kuutõbine? 17.08.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, mul on selline probleem: öösel ärkan üles, kuid oleksin nagu ikka veel unenäos sees. Alati on tegu halva unenäoga ja tavalliselt on midagi viltu (keegi on eluohtlikus seisus) aga on olnud ka täiesti tavalisi unenägusid. Ärkan, tõusen voodist püsti, üritan teda päästa, kuid siis mingil hetkel unenägu lõppeb ja reaalsus algab ja ma seisan keset tuba (mäletan kõike mida tegin).

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Teadvuse virge- ja hämaroleku-uneoleku vahelisel osal võivad inimesel esineda mitmed nn kuutõbisele iseloomulikud käitumishäired (tegevused, mida ei mäleta, ei oska seletada). Sama võib olla ka unest ärkamisel (öösel või muidu), ei saa piisavalt ruttu virgeseisundit ja inimene on nagu hüpnoosi all. Arstid kutsuvad seda seisundit - somnambulism. Unehügieeni võtted tulevad kasuks: režiim, une-eelne rahulik periood, rituaalsed une-eelsed võtted (lemmikraamat, usklikul unepalve, ateistil une-eelne sisendus või mõned psühhoregulatoorsed võtted). Päeval mõõdukas kehaline tegevus, Psühhoregulatsiooni kergemad võtted, rahustav tee. Sõbralikud suhted lähedastega.
See probleem on mööduv.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Närvid,viha&enesetappu mõtted

olen muutunud agresiivseks lõhun asju teen endale haiget.ägestun väga ruttu.ja väga närviline olen.Alles hiljuti provotseeriti mind olin ka tarbinud alkohooli ja viskas silme eest mustaks ja viskasin inimesel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Tänapäeva inimestel ongi paljudel juhtudel nii, et pingeid tekib palju-palju rohkem kui neid maandada jõuame.
Vaja neid stressis-pingest vabanemise võtteid siis muutma või "teise nurga alt" tegema. ...

Loe edasi

Xanax-ist tingitud võõrutused kestavad 3 aastat ?

Tere! Olen mures poega pärast. Ülikoolis tekkis ärevusehäire. Läks psühhiatri juurde Tartus, sealt uuringud ja diagnoos : ärevusehäire ja migreeni aura. Ja kohe rohud Xanax. Õpis nii palju kui suutis, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Selle informatsiooni põhjal:
a) ärevushäirega vaja veel tegeleda: harjutused, ravimid. Raviks mitte rahusteid (xanax jt), aga neuroleptikumid (näiteks väikesed annused kvetiapiini või rispolepti ...

Loe edasi

Ebareaalne

Tere!
Mul on juba väga kaua (umbes 2/3 aastat) olnud iga päevaselt tunne, nagu kõik on nii ebareaalne, nagu ma vaataksin enda liikumist ning tegemist pealt, väga jube on kõndida ning rääkida, kuna ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nõu on selline:
1) räägi oma probleemist Kodustele ja ühiselt teete juba järgmised sammud;
2) psühhiaatri jutule - seal nii psühhiaater ja ka vajadusel psühholoog - uurivad ja annavad soovitusi; ...

Loe edasi

Mure ema pärast

Tere, kirjutan kuna tunnen muret oma 57 aastase ema vaimse tervise pärast. Kahjuks ta ise endale oma probleeme ei teadvusta ja oma käitumises midagi kummalist ei näe, psühhiaatri juurde minekuga ta nõus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaaniline luululine häire,
tavaliselt tekib 5...10 aastat hiljem - kui tekib.
Aga kui tekkis nüüd, siis nüüd vaja ka ravida.
Väga Head ravimid olemas.
Perearstiga nõu pidada ...

Loe edasi

Sotsiopaat - kas saab veel ravida, kui vanus 30 või on juba hilja

Mures poja pärast, kes 30.a. Kõik näitajad olemas, et sotsiopaat. Varem ei saanud aru. Kõigepealt arvasin, et väike, siis et teismeline. Aga nüüd on hoolimatu ja kalk täiskasvanu.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Isiksuseomadusi on võimalik teatud piirides muuta,aga Inimeseloom peab seda ISE ka mõningal määral soovima. On ka nn sunniorganisatsioonid - sõjaväestatud elurežiim, mungaordu, Usuvaim on abiks. Kinnimaja ...

Loe edasi

Aju aktiivs, stimulandid, narkomaania

Ma ei saa tööd teha kui amfetamiini ei tarvita. Olen Tarkvara Arendus Insener loonud eestis ja maailmas kasutatavaimaid infosüsteeme. Paraku kogu edu aluseks on olnud tugeva toimeliste stimulantide kasutamine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Helistage 14.05. (teisip.) peale 10:00, siis vaatame ajagraafikuid teisipäevast nädala lõpuni.

Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet
tel 56 463 830

Loe edasi

Mehe erektsioon

Tere.
Küsimus selline, mehel ei lähe lahti vahekorra ajal, suuseksiga ega ka siis kui käega teen. Küsimusega pöördun Teie poole, kuna mina usun, et see on seotud tema ravimitega, tema arvates aga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Need ravimid on rahustava-pidurdava toimega ja avaldavad mõju ka intiimelule.
Ravimite annuse vähendamist või muutmist otsustada koos raviarstiga.
Väikevaagna piirkonna verevarustuse parandamine ...

Loe edasi

Ärevus ja tasakaaluhäire

Tere.
Mul on tugev ärevus peaaegu iga päev. Kuna tean, et mul pole põhjust ärev olla, siis olen õppinud end kontrollima ja mitte piirama oma tegutsemist. Teen just seda mida kardan.
Hirmu tekitab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Tasakaaluprobleemid - mida arvab kõrvaarst - tasakaal ju eelkõige keskkõrva funktsioon.
2) Mida leiab perearst - vererõhu kõikumised kõrgustesse või sügavustesse (liigselt madal -hüpotoonia) ...

Loe edasi

Paha on olla aga psühhiaater väidab et see antidepressantide pärast

Mul on pidevalt paha olla ja tasakaalu probleemid .

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui põhjus teada, siis lihtsam lahendusi leida.
1) Mitu pead - tarkust rohkem! Räägi-aruta probleeme kodustega, lähedastega.
2) Puhkus taastab jõu ja rahulikkuse - piisav uneaeg ja uni. Une ...

Loe edasi

Lõikumine

Olen ennast ühekorra lõikunud ja nüüd on elu teinud suure tagasi pöörde ja tahan seda uuesti teha mida ma tegema peaks? Ml on tihti peale masendus ja ss alati tahan lõikuda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Räägi sellest Vanematele, jagatud mure ju poole väiksem. Kui Vanematega kontakt halb, siis mõnele lähedasele.
Sisepingeid maandab jalutamine - umbes kolm kilomeetrit (vastavalt enesetundele).
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: