Paanika või ärevus? 05.11.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mul lugu selline ,et mul esinevad südame rütmi häired ja need ajavad mind nii närvi et ei saa oma iga päevaseid toiminguid teha.Kogu aeg jägin ennast ,et kas hakkab süda vahele jätma või ei .Ja varsti tunnen et jätab jälle vahele .Lihtsalt võimatu elada kardan magama jääda ja rahu pole kusagil.Käisin psühhiaatri vastuvõtul ja mulle kirjutati NORITRINI .Info lehelt aga loen ,et neid ei tohigi võtta ,kui rütmihäired esinevad.Miks siis mulle neid kirjutati kui ma kogu oma loo ära rääkisin.Ja kas on olemas AD,mis ei paneks südame tööd kiiremaks ja võiks tarvitada.Õhtul võtan RIVOTRILI veerand tabletti et ma rahulikult uinuda saaks ja rahulikum oleks.Võimatu elu koguaeg masendus ja abi kusagilt ei saa.Elan kohas kus psühhiaatrite valik ka eriti suur ei ole nimelt KURESSAARES.Ja kas seda RIVOTRILI võin vajadusel võtta.Palun vastake!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rütmihäireid mitmeid: ärevushäirest tingitud, südame häirest tingitud jt.
Kui on tegemist ärevushäirega (paanikahoogudega), siis AD Noritren sobib küll, kui tohter seda kirjutab. Kui teraput ei ole leidnud, EKG uuring ei ole näidanud rütmihäireid, siis karta küll midagi ei ole.
Rivotril rahustab, on trankviliseeriv. On sümptomaatiline ehk nö kiirabivahend.
NB! Kui harjutusi ei tee, siis jäätegi rohtusid võtma. Harjutamine "ergutab" rakkused olevaid depoo- ja sünteesimehhanisme ning siis ei ole vajadus AD-d väljaspoolt juurde võtta.
Harjutamine!
vt. minu ritskülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Zoloft teismelisele

Tere, psühhiaater kirjutas 14-aastasele ärevuse ja depressiooni raviks Zolofti. Kas see on ainuõige valik? Infolehte lugedes ei soovitata alla 18. a-le. Kas on veel ravimi variante?

Ette tänades

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasemaid ärevuse/paanika valdkonna vastuseid ja sealt leiate teile sobilikud võtted-harjutused ilma AD-d kasutamata.
Rahustavad teed (apteegi vabamüügist või nn koduapteegist) sobivad,
Loe edasi

Ärevus, paanikahood, suutmatus süveneda jne.

Tere!

Mure algas umbes 4 aastat tagasi kui elus suure tragöödia tagajärjel kõik alguse sai. Tohutu paanika, arusaamatus mitte millegi 
osas ning kartus, kõige ja kõigi ees. Tunne, et kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Koostöö Psühhiaatriga ja natukene arstirohtu pakuksin ka (nt Rispolept 0,5 mg õhtul)
2) Teiste arvamust ei maksa absolutiseerida - enda mõtted-tunnetused ikka enda omad ja neid kasutada, muuta, ...

Loe edasi

Sundmõtted, paanika, kas OCD

Tere. Paanikahoogudega kaasnevad mul imelikud ja hirmutavad mõtted, et teen lastele julmalt haiget, või räägin välja saladuse, mis rikuks mu venna pere elu jne. Pea nämmutab paanikahoo käigus seda üksikut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) vt varasemad ärevuse/paanika valdkonna soovitusi.
2) Las perearst kirjutab Rispolepti (tabl. on 1mg.) soovitan võtta 1/4 kuni 1/2 tabl. õhtul.
Need 1) ja 2) aitavad mureaugust välja.
Loe edasi

Paanikahoog

Mul on umbes 14 tagasi diagnoositud paanikahäire. Vahepeal olen saanud ka ravi ad-ga. Tollel ajal muidugi sellst väga midagi ei teatud ja enamik tuttavaid arvasid, et olen simulant tähelapanu saamiseks. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teil õigus - ikka ärevus-paanika.
vt ärevuse-paanika varasemaid soovitusi otsinguga.
Olen kindel, et minu Palve on juba piisav. (vt otsinguga).
Head harjutamist,
Jüri O.-M. ...

Loe edasi

ärevus ja paanika.

Kas ärevuse vastu seroxat20mg on hea.
Võtan 3-nädal.Kas on see hea ravim.Mu arst küll kiidab.Aitäh vastuse eest

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Seroxat on hea.
2) Ainult AD-s (antidepressandist) ei aita. vt minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" raviprintsiip.
Seega ka harjutused ja uus hoiak ("uued prillid" - uued prioriteedid, ...

Loe edasi

Paanikahood

Tere!
Viimase kolme kuu jooksul olen ma kogenud kahel korral paanikahoogu. Need pole olnud väga tugevad. Paanikahoogude ajal kogen ma suurt hirmu ja ärevust (kardan, et lähen hulluks või saan surma), ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Stress, depressioon, paanikahood. Need kom on eraldiesinevad ja võivad ka ahelana edeneda: pinged-meeleolulangus-paanika. Kui vabastad end kahest esimesest, siis oled suure tõenäosusega ka kolmandast vaevast ...

Loe edasi

Ärevus, paanika AD ja rasedus?

Olen pea 2 aastat hädas paanika ja ärevushäirega koos kõikvõimalike sümptomitega- kõige rohkem vaevavad aga nn paks pea, uimasus ja ebareaalsustunne vahel. Olen võtnud 11 kuud Seroxati 20 mg hommikul. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olete Õnne-Mäel. Rohud ära, jalutuskäigud, Tähtede ja Kuu vaatamine õhtul, minu harjutus. Korralik puhkamine (ka lamamine). See minu harjutus aitab pea-ringluste ja -tuimuse vastu, aitab ka paljude muude ...

Loe edasi

Ärevus, paanika

Tere

Vaevlen juba mõna aega ärevuse ja paanika küüsis. Nüüd olen ka ravi peal (AD), aga ravi alles nädalajagu saanud, nii et vara veel midagi öelda. Käin ka psühholoogi juures.Minu põhiliseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes AD määras?
Kõik need kaebused võivad olla ärevushäirega seotud. Aga peale ärevushäirete on ka teisi võimalusi. Kui psühhiaatri juures käinud ei ole, siis minge. Saab asjad selgemaks.
Parimate ...

Loe edasi

paanika

kas paanika häirete puhul aitavad ka naistepunakapslid palun vastake

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanikahäireid ravib arst.
Kui ta peab vajalikuks seda kasutada, siis tuleb ka kasutada.
Tervitdes,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

ravimid

tere!tahaksin küsida asja tundjalt kas on võimalik saada lahti ravimite sõltuvusest,nimelt xanaxist.hakkasin võtma seda kui põdesin paanika hoogusid,paanika hood käivad nüüd harva,eriti siis kui on päevad ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Xanax on tõesti paanikahäirete puhul kiirelt toimiv ravim
ja kasutatakse seda palju.Oma praktikas näen,et sageli võib ta
ka ise põhjustada ravimsõltuvuse ja hiljem on temast päris
raske ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: