Kokkukukkumine krambid 27.09.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere olen hädas sellega ,et ml käivad peale krambi hood.Ise ei suuda ette aimata millal hoog tuleb.Minestan ja leban umbes 30 min ja korisen maas.Silmad on klaasjad ja jalad ning käed käivad.Kui juba parem siis ise ei mäleta juhtunust palju.Olen käinud neuroloogi vastuvõtul kuid sain sellise deagnoosi et olen kukkumis haigust.Kuhu edasi peaksin pöörduma.Nii elada hirmus ju ka ei saa.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kukkumisi-minestamisi on kahte liiki:
a) minestamised - siin vererõhk "kukub" alla ja aju ei saa piisavalt verd. Lamades aju verevarustus paraneb (varvastest veri ka läheb peale appi, piltlikult).
b) epileptilised krambid (neid väga mitmeid variante ja mitmete põhjustega. Siin aitab neuroloogi uuring ja neuroloogi poolt antavad rohud, et neid kukkumisi-tõmblusi ennetada. Head rohud olemas.
Tervislikud eluviisid mõlemal juhul olulised.
Koostöö perearsti ja neuroloogiga.
igast murest saab üle!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Katapleksiale sarnane haigus. Krambid, kokkukukkumine.

Tere mul on juba olnud peaaegu 1 ja pool aastat selline haigus, millest tekivad minul tugevad krambid ja tavaliselt kukun ma ka kokku. Kuid ma ei minesta(kuigi ühel korral olen), tunnen rindkeres väga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene käik olgu neuroloogi juurde: aju kaasaegsed uuringud annavad piisavalt lisainformatsiooni diagnoosi ja ravi aspektist.
Teine käik (kui vajadus püsib) on psühhiaatri juurde nende neuroloogi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: