kuidas ennast aidata? 31.05.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mis mul viga on? Mul on tööle minnes selline vastik tunne. Sees hakkab iiveldama, pea hakkab valutama. Mõtlen, et on vastik minnaa. Siis kui majja sisse saan siis on kõik enam vähem. Kuid samas päevi kus päev läbi tööl olles pea valutab. Majast välja saades on kõik ok.
Tõsi vahel ärritun kaastöötajate peale, nähvan ütlen halvasti, solavn inimesi meelega. Siiani ei ole avalikus tsoonis kedagi sõimanud, kuid privaatses töötajate tsoonis olen lihtsalt ennast tühjaks röökinud väga roppude sõnadega. Selle soovi on tekitanud kaastöötajad, aga ka kliendid.
Vahel olen täiesti mõelnud, et kui saaks siis lihtsalt tapaks kõik need inimesed seal järjekorras ära. Mida nad seisavad ja vahivad. Mida nad vigisevad me kallal, me ei saa ju kiiremi teha kui me juba teeme. Meid ei ole rohkem.
Seda siis tööl olles.
Kodus olles olen vahel mõelnud, et ma enam ei jõua, et tahan ennast hävitada.
Loomulikult ma ei hakka kedagi tapma, see on juba puhtfüüsiliselt võimatu (kardan verd), kuid päris normaalne see ei ole.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Kui tänapäeva Eestimaal ühel inimesel parasjagu stressi ja depressiooni ei ole, siis on ta tõsiselt haige!
2) See parasjagu stressi ja masendust peab olema signaaliks, et ühiskonna ja endaga on vaja midagi ette võtta, on vaja midagi muuta, et elu paremuse suunas läheks.
3) Stress ja hingevalu - kui ta mind tapnud ei ole (aga praegu olen ju elus), siis tuleb teda võtta kui karastamist, nagu minu karastamine-tugevdamine, et siis muutusi elus teha.
4) Liigsed pinged - veidi rahustavat apteegi vabamüügist, piisav öine uini, minu Palve-meditatsiooni harjutuse esimene samm.
5) Ühiskondlikult aktiivne olla - keegi hõbekandikul meile uusi töötingimusi ei paku, töökoormust ei vähenda, palka ei tõsta, makse ei alanda, kodukulusid ei vähenda.
6) Ühiskondliku aktiivsuse kaudu tunnetame oma Esivanemate jumalat -Taarat - ja ühiskondliku aktiivsuse kaudu saame ka Taaralikku-Jumalikku jõudu ning koosmeelt, et elu paremaks muuta. Maakeeli - Taara ongi meie koosmeel, sealt see Jumalik vägi ja tegu.
Me suudame!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Aasta ja kolme kuune laps käitub halvasti

Tere.
Mul on 1 aasta ja 3kuune tütar. Viimase kuu aja jooksul on muutunud käitumine täiesti võimatuks. Kui midagi ei saa, hakkab röökima, peksma ja näpistama. Olen üritanud selgitada, teda rahustada, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lastearst oskab siin aidata.
Lastehaigla juures (Mustamäel) ning Psühhiaatriakliiniku juures (Paldiski mnt) on laste spetsialistid-psühhiaatrid - nendelt saate parimat.

Omapoolne rahu ...

Loe edasi

enesetapu mõtted

Tere. Mul selline mure et mu 23- aastane elukaaslane on natuke ära keeranud ja tahab ennast ära tappa.
üldiselt on nii et igal võimalusel otsib teravaid esemeid, millega ennast lõigata ja kui ta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kiirabi ja Psühhiaatriahaiglasse.
Tööpäeval kella 18.00 ni on valvearst Dispanseris vastuvõtul.
Tegutsege!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

kuidas leida psühhiaater?

Tere,
Minu probleemid on üle pea kasvanud ja vajan psühhiaatrit. Olen ka varem neuroosi põdenud. Tookord sattusin haiglasse. Nüüd tunnen, et olukord on jälle kriitiliseks muutunud, kuid ei oska kuskilt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Parem on peretohtri saatekirjaga (psühhiaater saab siis tervise kohta olulist informatsiooni). Saab ka ilma saatekirjata.
Seewaldi (Tallinna Psühhiaatriakliiniku) Dispanseris registratuur tel.: ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: