väsimus,nõrkus ja jõud kaob 26.02.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

võtan ravimit cymbalta juba viies aasta ärevushäire ja depressiooni tõttu.Mitu aastat oli hea olla tegutsesin oli energiat ja jõudu,kui äkki eelmise aasta novembris läks tervis halvaks,tekkis järsku nõrkus ja jõuetus.Enamus aega olingi voodi püsti seista ei jaksanud ja jõud kadus.Käisin uringutel tehti vereanalüüsid-väga põhjalikud,kardioloogil käisin tehti südameultraheli ja ekg,infektsionistil käisin seal olid ka proovid kõik korras.Ma ei tea millest see nii järsku tekkis suvel olin haige pikalt ja ei puhand ennast välja olin kuni novembri alguseni väga tegus toimetasin ja majandasin.Cymbalta annus on 30 mg-tuju ka nagu pole selle jõuetuse tõttu,sest pole sellist energiat enam-kas närvisüsteem võib anda selliseid sümptomeid.muidugi septembri alguses oli mul puuk aga borrelioosiproovid olid negatiivsed.äkki peaks mingeid vitamiine sööma või ei tea ka enam mida ise,kas cymbalta ei või hiljem kõrvalsümptomeid anda nagu väsimus ja jõuetus või on rohu toime ära kadunud äkki?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Don Juanil oli Hispaanias kauneid naisi 1000 ja 1, 1000 ja 1 - nii ooperis lauldakse. Ka depressiooni kõrvaldamiseks on võimalusi 1000 ja 1 ja sellele olen juhtinud tähelepanu ka juba 1000 ja 1 korda.
Seega põhiline - piirdudes ainult AD- ga on ravi tulem ebakindel ja 1000 võimalust jääb kasutamata! Kui on veel 1000 võimalust, siis nendest Teile olulisi tuleb ju siis kasutada. Kasutada psühhoregulatsiooni, psühhohügieeni, kehalist aktiivsust, sotsiaalset "korrektuuri" ehk elu-olule läheneda Mänguliselt (nagu Näitemäng, nagu Sportmäng, nagu Lapsemäng, nagu Rollimäng). Mänguliselt ja Võistluslikult - Sotsiaalne keskkond vajab muutmist (kas muudame seda Eestimaal või "purjetame" ära Soomemaale, Austraaliasse, Uus-Eestimaale).

Ja muidugi Taarausk e Koosmeel. Usu-psühholoogia ju Koosmeelel püsibki, seda edendab. Rahvuslik usk seda enam. Siserahu saamiseks, Turvatunde tagamiseks ongi Religioon ja Filosoofiline maailmavaade Kaksikvennad! ja vajame neid mõlemaid, üks neist aksentualiseerib ratsionaalse ja teine sellest välja/sissepoole jääva nö tume(aine)-psühholooiga.
Sellest need vajalikud vitamiinid, vaimsed-hingelised vitamiinid.
Koostöö psühhiaatriga ja ülejäänud 1000 võimalust tuleb ise leida-rakendada. Kui tarkusi ei rakenda, siis oleme "õpetatud" Jobukesed.
Teie mureprobleem on kõrvaldatav!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ärevus

Tere, mul on selline probleem, et mul on pidevalt ärevushood, kui mingi sümptom raskele haigusele (vähile) sarnane on, hakkab kohe tunne, et pole enam mõtet elada, sümptomid on -pearingikäilus,isutus,vahepeal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Õigel ajal magama ja une arvelt ei minutitki ära ei võta. Puhkus taastab jõu ja enesekindluse.
2) Kehaline aktiivsus (jalutamine, jooksmine, trenn /mitte jõusaal ja mitte ponnistused!/, siis ...

Loe edasi

Cymbalta ja väsimus

Tere, lgp.dr.Elmet,
kas Te oskaksite öelda, kas ravim Cymbalta võib tekitada väsimust? Olen võtnud seda üle aasta seoses depressiooni ja ärevusega, ärevust on viimasel ajal vähe ja meeleolu pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väsimus-reipus sõltub eelkõige töö- ja puhkerežiimist, toitumisest ning kehalisest aktiivsusest. Teine tasand on mingi tervisehäirega seonduv ja siis tuleb päevakorda mõne rohu kõrvaltoime. AD-d tavaliselt ...

Loe edasi

närvivalud jalgades

Mure selline: Kuu tagasi algasid mul paanikahood, arst kirjutas välja xanaxit, kui olin umbes nädala võtnud, tundsin et jalgades kaob jõud ära, eriti just põlvedest siis umbes kümnendal päeval lõpetasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millises nooruses olete? Kas lihasvalusid ka varem olnud? Teie töö iseloom (istuv, seisev, ..)? Praeguse info põhjal soovitan:
1) Mineraalvett tavalise joogivee asemel. Sportlastel tihti lihasvalud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: