Antidepressandi tarvitamine 14.01.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, olen tarvitanud antidepressante 7 aastat, tahaksin väga nendest loobuda, aga nii kui hakkan ära jätma, on kōik paanika ja ärevushäire sümptomid 100% tagasi ja ei suuda nendest loobuda, kuna enesetunne väga halb. Nüüd siis nii paar vôi kolm kuud olen tarvitanud ülepäeviti vōi siis üle kolme, nelja päeva neid. Arstiga pole sellel teemal rääkinud ja nüüd on küsimus, et kas niimoodi üldse vōib selle ravimiga käituda. Tarbin Eslorex 10mg. Et siis pool tab. Kolme nelja päeva tagant.

Teie vastust oodates!
Kōike head soovides!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Järkjärguline vähendamine on õige küll. Võib kasutada ka mõnd AD-d teise toimeainega. Vajadusel saab asendust teha ka väikeses annuses neuroleptikumi tarvitades.

Kui kogu ravi on rajatud vaid tableti võtmisele, siis tulemused ongi sellised. AD on vaid üks osa ravist. Tingimata on vajalikud Harjutused (kehalised, psühhoregulatoorsed, sotsiaalsed, s.o. probleemidele läheneda mänguliselt) ja nn "uued prillid" e uue hoiaku (hoiakute) kujundamine.
vt. varasemaid soovitusi; raviprintsiipidest põhjalikumalt minu raamatust "Väljavalitu".
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Coaxil

Tere! Tahtsin küsida antidepressandi Coaxili kohta. Kui pikalt peaks seda tarvitama kui on depressioon ning ärevushäire? Kas pikaajaline kasutamine on kuidagiviisi ka ohtlik? Päevane annus on 1 tablett ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohtu vaja võtta kuu-poolteist. Harjutusi teha (viis rühma, neist alustuseks kehalised). Minu Palve-Meditatsioon.
Arstirohi ohtlik ei ole, harjutused vajalikud ja siis uus hoiak ehk prioriteedid. ...

Loe edasi

skisofreenia

kas on vöimalik saada skisofreenia ka sellisel juhul,kui arst on määranud vale antidepressandi ja inimene on seda kasutanud mitu kuud s.t.3-4 kuud framexit,mis oli esimene antidepressant ravimina.Olukorra ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD kasutamisest ei ole tekkinud ja ei saa tekkida skisofreeniat. Õige ravimi leidmine käib koostöös tohtriga.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: