Mahajäetud 15.07.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.

Ma olen õnnelikult koos olnud oma mehega poolteist aastat ning siiani on kõik meie vahel klappinud ja meil pole olnud plaaniski lahku minna. Kõik on olnud hästi, oleme õnnelikud. Meil on perre sündimas laps, rasedust on juba viis kuud ning oleme väga õnnelikud oma lapse sünni puhul. Kuid probleem tekkis nüüd, kui mõned päevad tagasi vihastasin ta välja ning siis ta ütles mulle, et meie suhe on hapu ning tal ei ole enam samu tundeid, mis varem ning me peaksime lahku minema. See oli mulle suur üllatus, kuna siiani on ju kõik hästi olnud ja alles paar nädalat tagasi oli ta kodus ja olime koos ning vandus mulle armastust. Ta töötab Soomes ning me ei näe väga tihti, kuid siiani olema hakkama saanud ja kõik on toiminud.
Nüüd pole me paar päeva suhelnud ja ma olen hullumas kodus, vägisin ajan toitu sisse, et lapsele mitte liiga teha, kuid siiski, ta ju kannatab ka selle all, kui ma ei maga ja nutan vahetpidamata. Nii raske on see kõik.
Samuti tuli see suure üllatusena kõigile, kellega olen sellest rääkinud - nimelt meil on ühiseid sõpru ja nemad arvavad siiani, et see on lihtsalt mingi nali minu poolt. Rääkisin ka tema õega ning tema on samuti suure hämmingus ja ei suuda seda uskuda.
Tean, et praegu on tal tööl raske aeg, kuna vahetas töökohta, ning ta on öelnud, et töövahetus saab keeruline olema. Veel ütles mulle, et ta tahab oma rahaasjad korda saada, kuna töökoha vahetus toob kaasa materiaalselt raske perioodi. Kas on võimalik, et rahamure on talle nii suur probleem, mis paneb teda mind endast eemale tõukama ja suure pinge all on tekkinud tahtmine loobuda?! Ma ei saa aru, miks ta mind maha jättis, sest ma ei suuda ega taha siiani uskuda, et tal ei ole minu vastu tundeid. Kuidas ma peaksin käituma? Kas hoidma eemale temast ja mitte kontakti otsima senikaua, kuni ta koju tuleb või mida? Ma olen sellest kõigest nii kurnatud ja kardan, et ma ei pea vastu sellele, et ta mind nüüd lõplikult jätab, sest siiski tähendab ta mulle kõike ja ma armastan teda selleks liiga palju, et lihtsalt alla anda.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Enda ja Lapsukese eest hoolt kanda ja eelkõige sellega tegeleda. Jalutuskäigud, korralik puhkus, õige toitumine, arsti juures kontroll.
Elada väärikalt, õige tuleb tagasi. Paluma-manguma ei hakka! Kodu-uks on ju lahti! Eilset päeva ärge taga ei nuta, ennast ei süüdista.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Üksindus

Tere!

Pean selle mure endast välja pihtima, aga loomulikult igasugune nõu on ka väga teretulnud. Praegu on ilus aeg. Aga endal on hirmsasti üksildane olla. Olen N, 35 täis, aga pole endale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Looma- ja linnuriigis on nii, et teatud vanuse ning oskuste saabumisel võõrutatakse järglsed pesast, tõugatakse iseseisva elu radadele. Teil ka aeg sotsiaalse (isikliku) elu osas iseseisvalt otsustada, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: