Halb enesetunne 06.05.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, mul on mure oma elu suhtes...kogu aeg on mingid probleemid, kui ma olin 14-aastane ma otsustasin, et ei taha enam sõpru, ei taha kedagi näha ja üldse tahan rutem ära surra, mul kadus huvi elu vastu, ma ei tahtnud lõbutseda, rääkida, ei suutnud naeratada ega naerda, unistasin vaid sellest, et auto ajaks mind alla või midagi sellist. Vanemad püüdsid mind välja ajada värske õhu kätte, tirisid mind randa, aga ma ei tahtnud mingil juhul panna selga ujumisriided ja päikest võtta, see jõudis mõnikord isegi skandaalideni, sest ma ei käinud üldse väljas, isegi suvel....nii ma olin kuni ma sain 17 ja läksin tööle...siis läks natuke paremaks, aga ma kartsin ka kohutavalt inimesi ja suhtlemist ja ikka ei tahtnud jalutada või lõbu tunda...ausalt öeldes ma unustasin selle tunde ammu ära...see kõdin, mis tekkib kõhus, kui sul on lõbus, ei tulnud mul aastaid....ja ma ikka ei tahtnud elada...mõnikord oli parem ja siis jälle tumedad mõtted, kõik oli halb ja tume ja ma tahtsin selles pimeduses jääda....ma arvasin, et ma ei ole võimeline suhelda inimestega...ja nüüd aasta tagasi, kui ma olin 19, ma sattusin teise töökohta ja seal oli rohkem inimesi ja ka töökolleegid, kes osutusid väga lõbusateks ja headeks inimesteks ja imekombel ma hakkasin nendega suhtlema...enne ma arvasin, et ilma värisemata ja hirmuta ma ei suuda kellegagi rääkida, aga ma saan ja ma tunnen, nagu ma oleks ärganud sügavast unest, mul tuli meelde rõõmutunne...aga tihtipeale mul tuleb tagasi see mõte, et ma pean kõiki jätma ja kusagile koobasse end ära peita...praegu jälle on palju probleeme ja ma tunnen end halvasti...ma ei taha süüa juba nädal aega, silm jälle hakkas tõmblema...ja on ka väsimuse tunne, pea käib ringi ja mul jälle tekkib see imeli peavärin justkui ajud väriseksid peas kõigest väest ja selle ajal ma hakkan alla vajuma (küljele kukkuma)vaatan kuhugi tühjusesse ja pilt läheb eest ära aga lõplikult teadvust ei kaota....
ja tuju on väga halb kogu aeg...tahaks kukkuda põrandale ja jäädagi sinna lamama....mis mul viga on? Kas ma olen depressiivne inimene või miks ma ei saa elada normaalselt? Kas Te saate mind aidata,palun?
ette tänades :)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Minu Palve-Meditatsiooni harjutus, juba täna. Jalutuskäigud ja õigel ajal magama. Rahustavad teed apteegist ja juua. Annaksin ka AD-d, et mureaugust rutem välja saada. Head rohud olemas.
Rohi, Harjutused, uued prioriteedid. vt. minu Tervisemaja suuniseid raamatust "Väljavalitu".
Igast murest saab üle!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Võõrutus

Tere.Aastaid tarvitanud xanaxit ,mõned korrad tehtud ka ad.Ravi ,siiski samas punktis tagasi. Ise vähendanud kogust ,momendil 1-1,5 mg päevas. Enesetunne loomulikult halb.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelmine

Loe edasi

Halb Oppeedukus

Tere, kas depressiooni puhul võib saada akadeemilist puhkust koolist? Tarvitasin zolofti 50 mg päevas, kuid mitte lõppuni, sest parandusi ei ilmne, vaid halb enesetunne ja praegu kõik üldse nagu üks kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pöörduge psühhiaatri poole.
Depressiooni korral anname vajadusel õppepuhkust. Vajate ravi jätkamist, meeleolu ja psüühika korrastamist. Vajate elurõõmu ja nooruslikku õpihimu.
Psühhiaater ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: