Mis muudab inimese armukadedaks? 28.12.10 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, küsimus on selline, et mis muudab inimese meeletult armukadedaks? Ta ei ole paranoiline, kuid siiski iga inimene, kellega näeb mind suhtlemas, on konkreetne ohumärk või isegi otseselt ohtlik. Ta tunneb igas võõras mehes ohtu ja kohe hakkab ennast välja elama - kas tuleb ja tõmbab mu ära, kui ma isegi oma klassivennaga räägin. Internetis olla ma peaaegu ei saagi, kuna ta kohe kardab, et ma räägin seal mingi mehega... Ma tahaks teada põhjust, miks inimene selliseks muutub ja mis vahe on mehe ja naise armukadedusel? Ning kas seda saab kuidagi nn välja ravida?

Palun abi


Kadri

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

a) Isiksus on selline, psühhopatiseerunud. b) Alkoholism tekitab väga suure armukadeduse. c) Alavaäärsuskompleks (selle asemel, et enda kvaliteeti töö-harjutamisega parandada ja seeläbi Kallimale rohkem meeldida valitakse armukadeduse-kontrolli-jälgimise-alandamise-vägivaldsuse tee. d) Kapitalistlik mõtlemine - minu naine e minu nais-kapital ja tegelen temaga kui nais-kaubaga. Seega tema jaoks ei ole inimsuhe-armusuhe vaid nais-kaup-kapitali suhe. S. Kierkegaard´i järgi on see inimese vaimuarengu kolmeastmelise teel esimene aste -esteetiline (väline glamuur, välised väärtused - nagu meilgi praegu moes ja kõrgtasemel proageeeritakse meedia kaudu) Järgneb eetiline - sisemise mina arengutase-väärtused, kolmas on nn religioosne e Jumalike eesmärkide ja Jumalike tegude arengustaadium. Millised ajad, sellised suhted! Mis kellelgi väärtuslik on.
On ka muid (vaimuhaigusega seonduvaid variante ja teisigi).
Armastamine on vastastikune ANDMINE!
Kõike kaunist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

roawr

Olen nii vastikult kuri kõigiga ja märkan seda liiga hilja.Psühholoogi juures olen käinud ka muude probleemidega, kuid abi ei saa. Ma ei taha selline olla, aga ei oska midagi ette võtta.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lemmikloom muudab inimese paremaks. Hommikul ja õhtul lähedastele midagi head soovida (seda ette kujutleda) ja see teeb inimese paremaks.
Sporti teha - maandab pingeid. Pinges inimene on kuri, valab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: