Kas võimalik alkoholism`???? 08.03.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.
Mure selline, et mulle tundub et mul elukaaslane on alkoholi liigtarvitaja. Nädala sees kodus ei võta kui siis vahest harva 2-3 õlut. kuid juhtub ka selliseid seikasid et järsku nädala sees otsides vabandusi on vaja kuskil käija ja asju ajada ja siis ilmub koju no nii segi peaga et jube hommikul ei mäleta kuidas koju jõudis. ja nädalavahetused kui midagi kindlat laani ei ole võetud siis on kindel et on vaja minna kuskile sõpradega pummeldama ja kuna ta ei kannata palju alkoholi ja piri ka ei tunneta siis juuakse ikka nii et jäädakse kuskile magama ja mina pean siis kodust talle järgi minema. ja nüüd on perele lisa ka tulemas ja asi veel hullem. igasugused vabandused ja valed saaks ainult kuskile sõpradega minna, mulle lubatakse et paar tundi ja ei ma ei joo. ja lõppkokkuvõte on ikka see et pildituks ja kui koju tullakse siis hommikul palun ma ainult ühe õlle et veri vedelamaks läheks ja pea ei valutaks. Kas oleks vaja minna kuskile ravile. ise ta nagu aeg ajalt tunnistab et tal on alkoholiga probleeme lubab panna ampulli kui rohkem raha on ag ateab et seda ei ole kunagi ja kes teab kas seegi aitab.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Pudel ja õlle-sang juhib teda (mitte mees ei juhi alko-võtmist), "käsi maas ja pilt kadunud", lubadused ja teod ei kattu, ei kanna enam endistviisi palju - krooniline alkoholism ja kolmas (viimane) staadium, kiire allakäigu staadium, nagu meie majandus praegu. Veidigi targem inimene kriisi perioodil kärakat ei võta, probleeme on ilma selletagi liigselt palju.
On praegu elus, järelikult on võimalus eluviisi muuta. Kui eluviisi muuta ei taha, siis: a) krematooriumi puud kuivama (kütte-puidu hind praegu ka veidi alla läinud), b) matuserõivad ja peierahad karpi (pangandus on ebakindel) juba valmis koguda.
Elus - järelikult võimalik. Aga ise peab veidikenegi soovima.
OK! Ole kaine! Täieline karskus on sellise mehe ellujäämise reegel. Täieline.
Külamees, kas Esivanemad sellepärast vaeva nägid, tööd rügasid, lapsi kasvatasid, vabadust võitlesid, et sina enne enda surnuksjoomist alko-kapitalistidele rikkust tekitad ja teistele õnnetust külvad. Mõtle, mees, Esivanematele. Muidu ussid su keha maamullas närivad ja Põrgukatla Vanamees jätab su ka seal tööta - töötukassa järjekord on katla sees ja energeetilised probleemid katlaküttega on seal lahendatud (pole sellist otsustamatust ja probleemi veeretamist, nagu ühes vabariigis praegu).
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Hüpnoos?

Tere,
kas hüpnoosi kasutades on võimalik maha jätta suitsetamine?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suitsetamist on võimalik maha jätta ka ilma hüpnoosi kasutamata. On võimalik ka hüpnoosi kaasabil.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: