söömishäire/stress vms 09.12.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Mind on juba umbes kaks kuud vaevanud üha süvenevad pea igapäevased kontrollimatud söömissööstud, mille käigus ma söön meeletutes kogustes toitu mõistmata ise, kuidas ma ei suuda neid kohutavaid isusid ning ülesöömist ohjeldada. Olen ka pärast sellist hoogu oksendamist esile kutsunud, samas ikkagi mõistmata oma käitumist. Mõistuslikult saan aru selle ebaloomulikkusest, kuid miskipärast ei allu ma nendel hetkedel iseendale. Lisaks tunnen, et tahaksin maailmast eemalduda, mitte mõelda igasuguseid mõtteid, mitte omada kinnisideed toidust, magada lõpmatuseni, et mul ei tekiks võimalust tunda seda vastikut ja tülgastavat tunnet, mis saabub pärast seda, kui olen ennast toitu täis puukinud. Tunnen hirmu söömise ees, kuna kardan seda hetke, kui normaalne söömine muutub nüüd juba väga tihti esinevaka õgimiseks. Sellekõige tulemusena olen vähese aja jooksul tunduvalt kaalus juurde võtnud, seega ei tunne ennast oma kehas ega hinges hästi, mõnel päeval tunnen end hingeliselt täieliku varena ning piarad on kerged tulema ükskõik mis hetkel. Peale selle on süvenenud juba ammusest ajast esinevad unehäired, ma ei mäleta aega, mil olen korralikult magada saanud. Nädala aja jooksul on võib-olla üks päev, kui lähen õhtul voodisse ning jään magama, kui sedagi. Enamjaolt olen kella 4, 5, vahest ka poole kuueni voodis, üritades uinuda. Kõik see ja muud igapäevaelu mured ja pinged on hakanud mulle praeguseks üle jõu käima. Tunnen, et olen suletud ringis, haletsedes ennast, kuid samas taastootes enese haletsemise põhjusi üha uuesti ja uuesti. Tean, et ennast sab ainult ise aidata, kuid tunnen, et vajaksin seejuures kellegi teadjama abi. Kelle poole peaksin pöörduma, mida tegema? Tänan ette igasuguse nõuande eest.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1. AD, annab psühhiaater.
2. Dieet ja toidulaud: a) kogus enne söömist paika panna, b)mälumine-mälumine-mälumine ehk tempo maha, rahulikult-aeglaselt süüa.
3. Kehaline koormus suuremaks.
4. Elu eesmärgi konkreetsemaks ja siis nendega tegeleda. Kaunisfiguuri pilt seinale, silme ette.
5. Eneseanalüüsi päevik: a) mida hästi tegin jne. Kõiki tervisega seonduvat läbi viie(5) variandi vaadelda. (-,- ehk Keelatud, - ehk ebasoovitav, -/+ nii ja naa, mõtlen ja otsustan, + soovitav, ++ Kohustuslik).
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kaitsevägi ja vaimne tervis

Tere

Kui arstlik komisjon on läbitud, hinnatud sobiks.
Kuid pärast seda on elus toimunud mõned sündmused ja vaimne tasakaal paigast (stress, ärevus vms).
Kuidas tegutseda edasi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui olete nö vaba mees, veel sõdalane ei ole, siis psühhiaatri jutule.
Kui olete sõdalane ja väeosas, siis vastava üksuse arsti vastuvõtule.
Kaitseväes on ka oma arstlik komisjon koos psühhiaatriga. ...

Loe edasi

Labiilne närvisüsteem

Tere tohtrihärra!

Kas Teil ka minule mingit nõu leidub? Perearst ütles, et mul on labiilne närvisüsteem ja et mu vaevused on põhjustatud vegetatiivsest närvisüsteemist. Asi selles, et kui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri astuvõtule,
saate (annan) juhiseid.
Probleemidel on lahendid.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

stress

Kas seda saab normaalseks pidada,et stress ründab peamiselt öösel?õhtul jään kella 23 paiku enamvähem normaalselt magama , kuid öösel umbes kella 2-4 ärkan, täiesti pinges, ärevil ja väga häiritud mõne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui häirib, siis häirib. Järelikult on vaja midagi muuta! vt. minu varasemate soovituste hulgast otsinguga (klahvid Control ja F üheaegselt) nii unehäireid kui ka stressi, läbipõlemist.
Parimate ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: