Suur väsimus 01.11.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen 52 a.naine.üle 10 a olen vaevelnud depressooni käes.Olen tarvitanud väga palju erinevaid depressooni rohtusid,kuid ükski neist pole aidanud.praegu võtan Effexori150mg 1 tablett päevas,olen seda võtnud 5 kuud(4 kuud oli minu doosiks 225mg,75mg hommikul,150 mg õhtul),see on rohi,mis pidavat jõudu andma,kuid minu puhul see ei toimi.Olen ise kasutanud väsimuse peletamiseks erinevaid võtteid-hingamisharjutused,joogaharjutused,apteegipreparaadid jne.Praegu tarvitan preparaati b-kompleks-letsitiini.Kas tuleks lõpetada effexori võtmine või ikka edasi võtta?Kasd toidulisand on ravim,kas tasub neid tarbida,ja kui tasub,siis kui kaua?Palun teiepoolsed soovitused suure väsimuse puhul,et seda natukenegi vähendada,on selleks mingit rohtu,harjutusi,võtteid?Kas haiglas tehtav elekterkrampravi võiks väsimuse puhul,kui mitu korda tuleks seda teha? Teid ette tänades,Tiina.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rohi peab kohe asju paremuse suunda juhtima. Mina vahetaksin rohtu, aga otsustab raviarst.
Sportlikud eluviisid - hea, jätkata. Vaja jälgida, et nn ületrenni ei oleks. Koormus olgu jõukohane.
Toidulisandid - sobilik. Aga neid võtta tsüklitena, vaheaegadega.
Tehke minu Palve-Meditatsiooni harjutust: mõjutab organismi (aju) verevarustust, ergutab organismi hormonaalseid elundeid-näärmeid, aitab pingeid maandada, õpetab psühhoregulatsiooni, juhib meid õige palve-meditatsiooni oskusteni.
EKR - praegu nimetatakse impulss-raviks - ei ole väsimuse korral näidustatud. Kui tegemist "regiidse"depressiooniga, siis sobib. Tehakse ka katatoonsete häirete korral, aga see on juba muu teema.
Raviarst teab Teid ja soovitab vajalikku.
Tehke rituaalseid pesemisi: Taara nimel vabanen ....murest ja siis pesete nägu, kõrvad, ninasõõrmed, kael suu, ...
Mina teen neid rituaalseid pesemisi - VÄGEV!
Muud pesemised on ikka ja ka.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Abilify

Küsimus seline:MUL ON PIDEV VÄSIMUS JA NÕRKUS,TUIGUTAB TIHTI ,NÜÜD KIRJUTATI MULLE VÄLJA SELLINE ROHI NAGU ABILIFY (aripiprazole)JA MA TERVED PÄEVAD MAGAN.pEAN TEDA VÕTMA HOMMIKUL KOOS XANAXIGA,KÕIGE HULLEM ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aripiprazol on hea neuroleptikum. Kui annus veidi suur, siis unisus ja väsimus. Eelkõige võtaksin siin hommikuse Xanaxi ära.
Aga : 1) millised kaebused, 2) milline diagnoos, 3) millised annused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: