lihtsalt 19.04.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

kui ma muretsen ja mõne suvalise asja peale süda hakkab taguma, siis järsku on maailm hoopis teistugune, teravam ja ehtsam, tähelepanelikum ja tekib hirmus tunne, et mis siis saab kui ma lähen üle piiri ja see terav maailm hakkab domineerima? ma suudan juba defineerida seda, see on selline tunne, et ma saan aru maailmast täiesti omamoodi, et ma olen kõiges selles üksi, ja korra ma näen kõiki inimesi nagu eemalt ja ma ei tea kas teie saate aru? võibolla on mul igav kõigest?. (igaksjuhuks ütlen, et ei näe inimesi sõnaotsesesmõttes eemalt, aga tunnetuslikult, hingelisesmõttes tunnen, end kuidagi eraldi)
hetkel pelgalt mure veel, muretsemise vahepeal ma olen tore ja normaalne aga mul tunne,et keegi ei saa aru milline hirmus tunne see on. Ma olen proovind rääkida ja kohanud inimesi erinevate probleemidega aga enamik on kas lihtsalt depressiivsed või ise ülimalt rahul oma kummaliste vaadetega, kuid mul on tunne, et seda teravat maailmatunnetust pole neil olnud ja nad ikkagi ei mõista päris.

sealjuures tundub et ma mõistan inimesi, erinevaid häireid, miks kuidas nad tulevad, toimivad. Inimese mõttejõud on ju tohutu aga kas see domineerib üle inimese enda soovi?
ma ju suudan reguleerida oma soove, liigutusi, tahtmisi, lihtsalt hoidun artiklitest ja telesaadetest mis on liiga psühholoogilised-analüüsivad

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui Inimene toime tuleb välisilma ja sise-maailmailma teguritega, siis on asjaolud korras. (Kui need asjad on ikka inimvõimete ampluaa piires). Kui sise-maailm (mõtlemine, tunnetamine, tegutsemistahe jms) väljub isikliku-inimliku kontrolli alt, kui see "süsteem" hakkab mind juhtima ilma minu soovi arvestamata, siis - koostöös psühhiaatriga vaja täpsustada, et milles küsimus, et kas see või too asjaolu vajab kohendamist.
Jutt lihtne, praktiline elu keerulisem.
Koostöös psühhiaatriga selgub nii mõndagi, mida üksi ei selgita.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Unisus

Küsin elukaaslase puolest. Teema selline, et inimene jääb magama kogu aeg päevasel ajal. Lihtsalt on magab 5-10 minutit, ärkab hetkeksi ja magab edasi. Kõik kordub nii päevast päeva. Võib ka uinuda söömise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vajalik neuroloogi ja psühhiaatri konsultatsioon ja uuringud.
Alustada perearstist.
Tegutsege,
tervislikud eluviisid on alati soovitatavad.
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: