ei suuda enam 04.12.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 18 aastane noormees ning mind vaevab juba mitmendat kuud stress ning sügav masendus. Nimelt läksin ma juba pool aastat tagasi lahku oma tüdrukust, keda ma nii väga armastasin. Ma armastan ka teda praegu ning tahan teda tagasi. Paraku ei ole see aga võimalik, sest tema mind enam ei taha. Ta on küll vahepeal muutunud ning teinud väga palju sellist, mis mulle ei meeldi, kuid ma ikkagi armastan teda. Kõige hullem on see, et ma näen teda peaaegu iga päev ning see on vältimatu. Selle tõttu on mul kogu aeg üleval närvipinge. Jalad ja käed juba vahest värisevad. Peas on halvad mõtted ning ka õppida ja enda asjadega tegeleda on raske. Pidevalt tulevad meelde head mälestused temaga. Siis tekibki tunne, et miks enam nüüd nii ei võiks olla. Ma ei suuda lihtsalt enam. Nagu sellest ka veel vähe oleks. Ülepea on kasvanud ka kõik muud tegemised. Peast käivad ka tihti läbi enesetapu mõtted. Usun, et kui oleks korras suhe selle tüdrukuga, siis oleks korras ka kõik muu. Ma tõesti varsti ei jõua enam nii edasi elada.

Ette Tänades

S.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Suhteid saab korraldada ainult suheldes. Suhted on kahepoolsed, nö vägistada-pressida-nõuda-kaubelda neid ei saa. Kui ennast muutes (mis Temale meeldib) on mingi variant suhteid parandada, siis seda võib proovida. Parim - olla ikkagi ise.
Praegusi pingeid maandab korralik puhkus, uni (vt. une-valla soovitused), aitab kehaline tegevus, sport. Aitab rahustav tee, suhtlemine noortega. Suheldes tekkivad uued suhted, ka sügavad.
Elu on olevikus, ära nutle eilses päevas!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Enesetapp

Ma olen omadega nii ummikus, mida teha? Ma mõtlen ainult enesetapule 24/7, ma ei suuda enam lihtsalt. Mida teha? Kuidas valutult surra?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinnas on Psühhiaatriakliiniku vastuvõtt Paldiski mnt 52.
Töötab ööpäevaringselt. Sinna KOHE ja saab konkreetset abi.
Koos mõne lähedasega, kui neid läheduses on.
Sealt saad abi! ...

Loe edasi

Kodused probleemid.

Mida teha kui lihtsalt enam ei suuda kodus olla?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuidas koolis/tööl asjad kulgevad? Kuidas kodustega (esivanemad) ja sõprade suhted-suhtlemised? Kuidas kehalise tervisega asjalood?
Närvipingete, meeleoluhäirete ning uneprobleemid - psühhiaatri ...

Loe edasi

Kuidas leinaga toime tulla?

Minu ema suri 31 päeva tagasi. Ma ei suuda sellega kuidagi leppida. Ta oli raskelt haige ja me kõik teadsime, et ühel päeval ta sureb, kuid kui see päev tuli...oli see šokk. Mina leidsin ta. Mul on siiani ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Asjad tema toas ümber paigutada, mõned välja vahetada. Ennast mitte süüdistada. Mõned korrad haual käia ja "vestelda" temaga. Lühiperood rahustit-uinutit. Igapäevatoimetusi hoolega teha.
Psühhiaater ...

Loe edasi

ei suuda enam

Tere,

Pöördun teie poole, sest ei tea enam, mida teha, olen 18-aastane tüdruk, kes ei leia enam endast jõudu kõigega hakkama saamiseks. Nimelt võitleb üks minu vanematest juba pikemat aega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Helista mulle õhtul kella 8..9 vahel, arutame võimalusi.
tel 56 463 830.
leiame lahendi,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

stress ja depressioon

Tere, minul on selline mure et ma ei suuda enam elust rõõmu tunda, olen kergesti ärrituv ja vahel isegi vägivaldne. Kuna tujud vahelduvad pidevalt ei suuda normaalselt elada, teen kõik endale liiga raskeks. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

"Tahan lihtsalt õnnelik olla ja normaalset elu elada."
OLE!
Kui tervisliku eluviisi harjutsed õnnerajale ei juhata, siis psühhiaater. Kahekesi kindlam.
Parimate soovidega,
Jüri ...

Loe edasi

keskendumishäire

Tere. Seni hea õppeedukusega abiturient ei suuda enam üldse keskenduda ega sundida end õppima. Üleõppimist ei ole olnud. Mõistusega võttes saab aru, et peaks õppima, kuid ei suuda alustada. Kui lõpuks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtke minuga ühendust: kirjutan rohu, annan psüühilisi võimeid ergutava harjutuse.
Helistage 56 463 830
Jüri O.-M: Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: