Mark 03.01.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mul on juba paar nädalat kõhus selline tunne nagu siis kui on pingeline periood ja kõhus nö. "kisub" kui on palju mõtteid ja ei tea mis järgmiseks teha. Söögiisu ei ole ja kõhus on selline imelik kiskuv tunne. Pöördusin teie poole sest tutttavad ütlesid, et tegemist võib olla stressiga. Söök ei lähe alla ja kui isegi läheb siis ajab "öökima" kuigi tegelikult midagi välja ei tule. Õhtul koju tulles saan "probleemist" lahti sellega, et joon 4 õlut ära ja lähen magama siis on järgmine päev natuke kergem olla.
Ärge ajage segamini pohmelliga!!! Viimane 2 kuud on olnud päris pingeline periood ja kõik "mured" on kuhjunud. Kas aitab äkki psühholoogi juures käik ja mõned antidepressandid. Olen alati arvanud, et MINA NEID EI VAJA, kuid antud hetkel olen tõsiselt ummikus ja ei oska enam kuidagi käituda.
Loodan, et oskate selle segase juttu kohta midagi soovitada... :)


Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Õlle (neli sanga) ei ole lahendus. Vahetevahel heledat õlut pudel - sobib. Vahetevahel. Märgid viitavad stressile ja depressioonile. Nende kõrvaldamiseks palju võtteid: a) auru välja e. relax harjutused, b) muuta olusid, leida põhjused ja siis neid muuta (kui muuta saabki), c) karastada-tugevdada oma hinge- ja vaimuelu. Tabletid aitavad vaid "mure-auru väljalaskmise osas". Aga algetapil on seda vaja ja psühhiaater saab Teid siin aidata.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

sotsiaalfoobia

tere,
Ma lugesin kusagilt midagi sotsiaalfoobia kohta. See tundus väga kahtlaselt tuttav. Ma ei julge inimestega rääkimist alustada, sest kardan, mida nad minust arvavad ja siis ma olengi vait. Ma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rakveres on ka psühhiaater ja ta aitab Sind.
Kehalised võimed on treenitavad ja samuti on hästi treenitavad ka suhtlemisoskusega seotu. Kui koolis on näitering, siis mine sinna. Võid ka mõne sõbraga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: