AD ja südamerütmi häired 01.11.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!Paluksin Teie kui tunnustatud arsti nõuannet.Nimelt tunnen juba umbes aasta südames väga ebamugavaid lisalööke,mis tekkisid umbes 4 aastat kestnud ja süvenenud depressiooni tagajärjel(nii arvan mina).Ei julge enam lastega õuegi minna,kardan kokku kukkuda!Perearst ütles,et mul on viimane aeg AD-ga alustada.Saatis psühhiaatri jutule,kes ordineeris Sertraali.Kurtsin ka perearstile oma südamehäiret.Too arvas peale ekg-d,mis ei näidanud midagi,et ongi ainult depressioonist,et see pole midagi ohtlikku ning kui hakkan AD-d võtma,kaob ka see mure.Rohkem mingeid uuringuid ei pidanud ta vajalikuks.Ma ei ole veel rohtu välja ostnud,lugesin tuttava pool olles Zolofti infolehte(mis pidi olema sama,mis Sertraal psühhiaatri jutu järgi) ning leidsin sealt,et ei tohi tarvitada kui on südamega probleeme.Keda või mida peaksin uskuma-kas perearsti,kes arvas et mu südame rütm taastub AD-d võttes või infolehte,mis ei lubagi ehk mul seda tarvitada.Kas rütmihäire on tavaline depressiooni tagajärg ja kas see saab korda või süveneb südamehaiguseks?Teil on ehk kogemusi depressiivsete patsientidega,kel on olnud sama mure?Kui südames ikka mitu-mitu lööki järjest vahele hüppab,on tunne,et nüüd on küll lõpp käes-see on nii jube.Mul 3 pisikest last kasvamas-tahaks ju end normi saada:)Ja kas tohin võtta AD-d ja antibeebipille koos? SUUR TÄNU VASTUSE EEST! JÕUDU JA TERVIST! VERONIKA(29a)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Närvipinged ning südame tunnetamine käivad tihti käsikäes. EKG uuring ja peretohtri seisukohta arvestades on tõesti esiplaanil hingemured.
AD (Sertraliini) võib seega võtta, vastunäidustusi südame poolt EI ole. Vajalik ka kõik muu, et närve tugevdada ja organismi karastada: korralikult puhata, lastega väljas, nautida laste kasvamist ja arenemist!
Laulge koos lastega - laul-ümisemine on üks parimaid hingeelu korrastajaid.
Tehke kergeid lõõgastavaid harjutusi ja harjutage psühhoregulatsiooni (alustage minu harjutusest). Kure-Tõrje pille võite koos AD-ga võtta (s.o. võtke ca poole tunnise-tunnise vahega).
Tervitades ja lapsemeelt-rõõmu soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Paanikahäire.

Tere Dr.Jüri O.-M.Ennet!
Olen 34 aastane noor naisterahvas.Mure on mul oma tervise pärast.Aastaid tagasi elasin väga rasket ja närvilist elu,mille tagajärjel tekkis südamerütmi häire.Käisin südamearstil ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui tegelete mõõdukalt spordiga, elate tervislike eluviise järgides, siis võite julgelt tablettidest loobuda. "Julgestuseks" võite mõnda raviteed kasutada. Enesekindlust ja usku endasse annab minu harjutus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: